lauantai 27. syyskuuta 2008

Puun päivä


Tiesitkö, että tänään vietetään puunpäivää?


Puun päivää vietetään lauantaina 27.9. 

Puun päivää vietetään aina Vesan päivänä. Tänä vuonna teemana on yksittäisen katupuun merkitys kaupunkikuvalle. Turussa kaupunkikeskusta on vihreä. Viime vuosikymmeninä on lähinnä jouduttu kaatamaan vanhoja puita. Vanha puu voi olla vaaraksi ympäristölleen; se voi vaikkapa kaatua kovassa tuulessa. Jatkuvilla puiden istutuksilla varmistetaan jatkumo sille, että myös tulevien sukupolvien Turku on vihreä.

Puun päivä on vuonna 2007 alkanut traditio.
Puu antaa näkösuojaa ja suojaa liialta auringon paahteelta viilentäen kaupunkien ilmaa. Puut viilentävät jopa katujen asfalttipintoja, joka pidentää katupinnotteiden ikää. Talvisin etenkin kylmiltä pohjoistuulilta suojaava puusto vähentää talojen lämmitystarvetta.

Suuri puu tuottaa vuodessa happea kahden ihmisen tarpeisiin. Puut sitovat katupölyä ja ilman epäpuhtauksia. Viihtyisät, suurikokoisia puita kasvavat kaupungit houkuttelevat turisteja ja sijoittajia. Puiden istuttaminen on yksi kustannustehokkaimmista keinoista hidastaa ilmastonmuutosta. Yhden uuden kaupunkiin istutetun puun hinnaksi tulee noin 5500 euroa.Lähde: www.turku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti