tiistai 14. lokakuuta 2008

Love at first sight


THE PHANTOM OF THE OPERAThe Phantom of the Opera on Andrew Lloyd Webberin musikaali, joka perustuu Gaston Leroux'n Oopperan kummitus nimiseen romaaniin vuodelta 1911. Vuonna 2004 siitä tehtiin elokuvaversio Oopperan kummitus, jonka ohjasi Joel Schumacher ja jonka pääosia esittivät Gerard Butler, Emmy Rossum ja Patrick Wilson.


Romaanin ja muiden teosten tavoin musikaali kertoo naiivista laulajasta, Christine Daaéesta, johon oopperataloa terrorisoiva nero "oopperan kummitus" rakastuu. Christinen lapsuudenihastuksen, Raoulin, ilmaannuttua paikalle oopperan kummitus alkaa tavoitella rakkautta yhä radikaaleimmin keinoin.


Vuoteen 2006 mennessä The Phantom of the Opera on ollut kaikkien aikojen tuottoisin viihdetapahtuma. Lipputuloja se on kerännyt 1,8 miljardia puntaa. Vuoden 1988 ensi-illan jälkeen se on ollut pisimpään pyörinyt esitys Broadwaylla ohittaen myös toisen Lloyd Webberin huippusuositun musikaalin Cats. (Teksti osittain Wikipediasta).Gerard Butler as Phantom


Kävin ensimmäisen kerran Lontoossa katsomassa musikaalin vuonna 1995. Sen jälkeen olen nähnyt sen jokaisella Lontoon matkallani, lukuunottamatta kertaa, jolloin valitsin Cats -musikaalin.


Rakastuin Phantomiin ensi silmäyksellä ja olen edelleen yhtä ihastunut sen tunnelmaan ja tarinaan, kuin olin ihan alussakin.


Omistan lukuisia cd-versioita musikaalista ja myös sellaisen, jossa on koko musikaali alusta loppuun puheosuuksineen kaikkineen. Tietysti oli ostettava myös tämän hiljattain ilmestynyt elokuvaversiokin, joka on kyllä ihan mukiinmenevä, mutta mikään ei kuitenkaan voita aidon teatterimusikaalin tunnelmaa paikanpäällä.

Lisään iki-ihania Phantom videoita ja kuvia myöhemmin musiikkisivulleni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti