tiistai 23. joulukuuta 2008

23. Joulukuuta


JOULUKUUKALENTERIN 23:s LUUKKU

J-kuun kahdennenkymmenennen kolmannen päivän sana on "JUOMA" ja kuva näyttää tältä:

Fiesta del Sol - Aurinkojuhla

Ennen kuin "kristillisyys" rantautui sinne ja tänne, joulun aikaan vietettiin auringonjuhlaa (talvipäivänseisaus, jolloin lähdettiin kohti kevättä ja tervehdittiin valoa ja aurinkoa, jolla oli silloin "syntymäpäivä"). Kun sitten kirkko tahtoi saada entiset "pakanat" liittymään kristillisiin perinteisiin, päätettiin juhlat yhdistää, että aiemmin ei-kristittyjen oli helpompi sulautua mukaan kirkon toimintaan. Näin auringonjuhlasta muodostui kristillinen joulu, jota vietettiin sen jälkeen Kristuksen syntymäjuhlana.

Todellisuudessahan se ei kuitenkaan sijoitu keskitalveen, vaan on tutkimusten mukaan lähinnä ollut syksyllä (vaikkakin monet kirkot ovat sen kannalla, että se olisi voinut olla keväälläkin), siihen aikaan kun paimenet vielä tarkenivat olla laumojensa kanssa kedolla.

Nyttemmin on esim. tutkittu mahdollisen suuren tähden ilmenemisaikaa ja todettu, kuten jotkut tahot aiemmin, että syksy oli lähinnä sitä aikaa, kun sellainen suuri kirkas tähti sillä seudulla oli havaittavissa.


vrt. Wikipedia - joulu

Jäätävä pohjoistuuli saa nollan tuntumaan pakkaselta, mutta muuten talven tuntua ei voi mistään vieläkään nähdä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti