sunnuntai 28. joulukuuta 2008

28. Joulukuuta


JOULUKUUKALENTERIN 28:s LUUKKU

J-kuun kahdennenkymmenennen kahdeksannen päivän sana on "JÄTE" ja kuva näyttää tältä:


Joulun jälkeen roskikset on täysi käärepapereita, naruja ja muuta hilpetööriä, jota lahjojen pakkaamiseen ja myös ruokien säilyttämiseen on tarvittu! Olisikohan mahdollista, että ei kannattaisi investoida valtavia määriä euroja kääreisiin, joita ihaillaan kaksi sekuntia ja sitten ne päätyvät jätteisiin, kuormittamaan kaatopaikkoja ja jätevuoria?! Säästäisimme vähemmällä paperinkäytöllä arvokkaita metsiä ja muovinarut yms. jokainen tietääkin - ovat jäte, joka häviää hyvin hitaasti ja vaivalloisesti luonnosta. Sanotaan, että on lama tulossa... silti rahaa tuntuu riittävän niin kääreisiin, lahjoihin, kuin alennusmyynteihin - ilotulitteista puhumattakaan - jotka nekin katoavat parissa sekunnissa taivaan tuuliin ja sillä rahalla olisi pysyvämpääkin iloa saatavilla jonkin kestävämmän tuotteen muodossa!

***
Aurinkoinen sunnuntaiaamu valkeni pikkupakkasessa. Sanovat, että joissain paikoin täällä on jopa -7-8 astetta pakkasta, mutta meillä täällä suojaisalla parvekkeella oli jälleen "vain" -4.
Mukava pikkuystävä kävi etupihan roskisten ympäristön tutkimassa heti aamutuimaan. Toivoi kai aamupalaa löytävänsä hänkin pakkasyön jälkeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti