lauantai 6. joulukuuta 2008

Suklaanhakureissu tontun jalanjäljissä osa2


Hyvänen aika miten säikähdin, kun suklaa-aarrettani hipelöin ja suuntasin askeleeni takaisin kotia kohti. Yhtäkkiä edessäni oli ilmiselvä tonttu, ruskeanpunaisessa pipossaan... Siinä se katseli rauhallisena kiireistä kulkuani. Silmistäni varmaan suorastaan paistoi halu päästä nopeasti avaamaan aarrettani. Hyppäsin nopeasti paikan ohitse ja jatkoin kulkuani jälleen...

Vaikka namimieliteko oli hurja, niin aina on hetki aikaa ihastella luonnon jänniä taideteoksia.

Juuri, kun ajattelin, että nyt on varmaan tonttujoukko ohitettu, niin eikös vaan vihreälakkisten sakki osunut tielleni - ihan kirjaimellisesti!

Sattumaako, vai tarkoituksellista muistuttamista kiltteyden merkityksestä! Moni kuvittelee, että kiltteys on samaa, kuin toisten tallottavana olo, mutta siinä he ovat kyllä väärässä. Oikeasti kiltti ihminen osaa pitää puolensa, tuntee itsensä ja kiltteys on hänen luonteensa vahvuus. Liian kiltti, sellainen, joka ei uskalla käyttää omaa tahtoaan, vaan alistuu muiden määräiltäväksi, hän ei tunne omia vahvuuksiaan, ei ole vielä oppinut pitämään puoliaan ja kiltteys on silloin hänen heikkoutensa, joka ei tule todellisesta luonteen ominaisuudesta vaan alistuneisuuden seurauksena. Silloin kiltteydestä ei voi myöskään todella nauttia, vaan sen jälkeen on aina hyväksikäytetty olo.

Älkäämme olko kilttejä vain siksi, että joku tahtoo meitä ohjailla. Ollaan kilttejä toisillemme, koska HALUAMME olla sitä!Kesken syvällisten pohdintojeni, kekkasin jälleen uuden jutun, jota en olekaan ennen tullut ajatelleeksi. Tuossakos ne pukkien ja tonttujen "naava"parrat kasvatetaankin? Olinkohan erehtynyt?

Ei, kyllä tämä nyt vahvistaa asian... ihan selvä pukinpartakasvi! ;D

Mutta mitäs ihmettä tämä sitten on?

Ehkä näistä valmistetaan tonttulakkeja?

Onneksi kotitalo häämötti jo edessäni ja pian saisin kahvikupillisen kera nauttia monta ihanaa palaa Joulusuklaata, joka tonttupolkua pitkin päätyi kahvipöytääni tämän päivän kunniaksi!Sen pituinen se!PhotobucketKaikille oikein mielikuvitusrikasta joulukuuta toivotellen, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti