keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Maailmanympäri R


Sinitaivas ehdotti seuraavaksi matkakohteeksi Ranskaa (France) (R). Se sopi minulle loistavasti, sillä olin jo ennakoinutkin, että sinne mennään ja vaikka ei olisi virallisesti mentykään, niin olisin ottanut siitä yhden extraetapin joka tapauksessa. CoolRanskassa olen tainnut tähän mennessä käydä vain vaivaiset kaksi kertaa. Kerran Pariisissa ja kerran Etelä-Ranskassa, nk. Ranskan Rivieralla.


Tuttua Ranskassa on erityisesti Pariisi ja sen upeat sillat Seine-joen yli, Eiffeltorni, Champs Elysee, Riemukaari ja tietysti myös Phantom of the Operan kummituksen "kotipaikka", Pariisin vanha Oopperatalo.


Pariisi ei kuitenkaan ole läheskään koko Ranska. Etelä-Ranskan rannikolla on upeita kaupunkeja toisensa jälkeen. Niistä mainittakoon vaikkapa Nizza ja Cannes, jotka ovat molemmat tutustumisen arvoisia ja myös maailman rikkaiden ja kuuluisien suosiossa. Marseillessa asui aikoinaan eräs nettituttavani, toinen taas Pariisissa (hänet jopa tapasin täällä Suomessa). Heidän kauttaan tuli moni asia tutummaksi myös tästä aina niin elegantista ja kauniskielisestä maasta.


Vaikka Napoleon on kai maailmanlaajuisesti tunnetuin ranskalainen, ei pidä unohtaa uudempien aikojenkaan vaikuttavia henkilöitä. Tässä pari erityyppistä esimerkkiä:

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti