perjantai 20. maaliskuuta 2009

Lontoo 1991 - 7 päivä


7. päivä

Viimeisen päivän aamulla emme tuhlanneet aikaa, vaan lähdimme heti aamiaisen jälkeen kaupunkikierrokselle. Ajelimme maanalaisella ympäri ämpäri ja kiersimme muutamat suosikkikohteemme vielä kerran läpi. Meillä ei ollut kuin muutama tuntia aikaa, ennen kuin piti palata hotellille luovuttamaan huone ja odottamaan bussin lähtöä lentokentälle, mutta uskomattoman paljon ehdimme sinäkin aikana vielä tehdä.


Hotellin edestä aamullaEnsin hyppäsimme Bayswaterin maanalaiseen ja ajelimme Thamesin rantaan. Ehdottomasti halusin käydä moikkaamassa Lontoon ensirakkauttani, "Isoa Beniä" vielä kerran... :)


Big BenYlitimme sitten Westminsterin sillan ja kävimme kuvaamassa Thamesin toisella puolella mm. Westminster Abbeyn ja sen ympäristössä olevia muita pyhäköitä ja rakennuksia.


Kortti Westminster AbbeystaMyös kivoja puistoja ja pieniä aukioita löytyi matkamme varrelta. Tässä vahtia pitää itse Winston Churchill.Sitten hyppäsimme jälleen maanalaiseen. Kerrankin sattui olemaan liki tyhjä vaunu, joten pitihän sekin ikuistaa.Porhalsimme suoraan aina Trafalgar Squarelle saakka ja löysimmekin näyn, johon emme aiemmin vielä olleetkaan törmänneet. Lintuja kaikkialla niin, että pienimmät, jotka olivat pikkuruisen pulla- tai leipämurupussin kanssa paikalla, meinasivat kadota sekaan. Jotkut ihan pienet lapset olivat välillä jopa peloissaan, kun linnut säntäilivät ympärillä, mutta silti vaan tahtoivat antaa ruokaa niille. Klikkaa kuvaa, niin näet lintuparven suurempana! :)Toisenkinlaisia vauhtiveikkoja paikalta löytyi... CoolIstuskelimme muutaman kymmenen minuuttia aukion hyörinässä ja matka jatkui sen jälkeen vielä Regent's Parkiin saakka.


Emme lähteneet enää ajanpuutteen vuoksi itse puistoon, mutta tepastelimme hetken alueella.


Näihin aikoihin oli kova sana Chris Rean biisi Road to Hell ja albumissa lukeekin tässä kohtaa: "Road to Hell or Half Way to Heaven?" ;)

 


Tiedän kyllä, että vanha kunnon fish and chips on Englannissa aina kääritty sanomalehteen, mutta että nyt jo taksitkin...?! Kieli ulkona
Siinä se sitten oli...! Vielä viimeinen ajelu maanalaisella. Matkan määränpäänä Queenswayn asema Bayswaterissa.
Viikko kului aivan liian nopeasti ja päätös oli: Tänne ja vähän äkkiä uudelleen!

Tuliaisia ostettiin tietysti paljon ensimmäiseltä Lontoon reissulta. Tässä yksi niistä (joka on vieläkin muuten käytössä!):Sen pituinen se! :)


***


Kiitokset kaikille matkaseurasta!  Hymy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti