lauantai 21. maaliskuuta 2009

Norjassa 1993 - 1 päivä


En sitten malttanutkaan pitää taukoa vielä matkatouhuissa, joten aloitetaan samantien vuoden 1993 reissulla. Hymy


NORJA 1993


2.-9.6.1993

Usko tai älä! Tuon kuvan pitäisi olla kesälomaltamme! Olin äitini kanssa Suomen Lapin ja Pohjois-Norjan kiertomatkalla, tällä kertaa omalla autollani.  Äiti rakasti Lapin maisemia ja yllättäen päätti lähteä kanssani katsomaan myös Norjan puolen jylhempiä maisemia. Joissain kohtaa ne taisivat olla vähän liiankin jylhiä ja isoja kokemuksia hänelle, mutta kaiken kaikkiaan hän nautti suunnattomasti matkasta ja jaksoi yllättävän hyvin istua pitkiä matkoja auton kyydissä.

1. päivä

Aloitetaan tarina vaikkapa Rovaniemeltä, jonne saavuimme Vaasan, Oulun ja Kemin kautta. Matka olisi ollut huomattavasti mukavampi ilman Suomen puolen turhauttavan pitkää ajomatkaa. Ei sillä, ettei Suomi ja Lappikin olisi kaunis, mutta me molemmat olimme sen jo aiemmin nähneet. Nyt olisi ollut kiva päästä suoraan Norjan puolelle, niin siellä olisi ollut enemmän aikaa ja voimia ajella ja katsella upeita maisemia.

Ennen Rovaniemelle pääsyä päiväkahvilla poikkesimme matkan varrella olevassa Pyhäjärven Vaskikellossa.


Kemissä pikku pysähdyksellä”Hyi kamala, miten paljon vettä!”, tuumasi tässä kohtaa äitini, joka kammoaa suuria vesiä vieläkin enemmän kuin minä.
Rovaniemellä jäimme etukäteen varaamaamme mökkiin Ounasvaaralle yöksi ja illalla ei sitten muuta jaksanutkaan, kuin ottaa pari valokuvaa mökin pihalla. Ilta oli sateinen, joten senkään vuoksi ei ulos huvittanut enää lähteä.
Ensimmäisen päivän päätteeksi matkamittari näytti 707,5 kilometriä taakse jäänyttä matkaa.


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti