tiistai 24. maaliskuuta 2009

Norjassa 1993 - 4 päivä


4. päivä

Seuraavana aamuna lähdimme taas jo aikaisin ajamaan, sillä edessä olisi pitkä päivä ja ajo-olosuhteet huomioon ottaen kilometrejä ei todellakaan tullut ihan samoin, kuin jos olisi ajellut kesäkelillä moottoriteitä.


Ensimmäinen pidempi pysähdyspaikkamme oli tarkoitus olla Tromssa. Maisemat olivat edelleen ihan tajuttoman upeat eikä matka olisi taittunut satoja, vaan kymmeniä kilometrejä päivässä, jos olisi jäänyt kaikki kuvaamaan, mitä olisi tahtonut.

Tässä reittimme (Kilpisjärvi-Narvik-paluu) kartalla. Selitykset eri väreistä vas. ylhäällä. Klikkaamalla kuvaa saat suuremman kartan näkyviin. (Avautuu uuteen ikkunaan.)
Kokoajan piti pysähdellä ottamaan kuvia. Ajoin, kuvasin ja ajoin ja kuvasin. Kaikkea yhdessä ja erikseen! :)

Balsfjorden


Tulossa Tromssan kaupunkiin


Jäämeren katedraali Tromssassa


Kierreltyämme hetken Tromssassa, lähdimme taas jatkamaan matkaa. Olisi ollut houkuttelevaa jäädä tutustumaan kaupunkiin paremmin ja vaikkapa yöksikin, mutta pakko oli vain jaksaa vielä puolet matkaa lisää ennen iltaa.Seikkailtuamme kaupungin ulosajo tunneleissa kilometrikaupalla (muuta poispääsytietä siellä ei menemäämme suuntaan ollut, jos laivareittiä ei lasketa), äiti oli jo aivan järkyttynyt. Hän pelkäsi, että emme koskaan osaa niissä risteyksissä ulos tunneleista ja minä pelkäsin, että hän saa lopulta paniikkikohtauksen. Ajoin varmaan aikalailla ylinopeuttakin jo lopulta, että olisin päässyt sieltä pian ulos ja hän olisi tajunnut, että tiesin missä olimme ja minne pitää mennä.

Larseng


Tunneleista selvittiin lopulta ja saavuttiin paikkaan nimeltä Larseng, josta jatkoimme matkaa jälleen lautalla Vikran nimiseen kylään. Sieltä jatkoimme välittömästi kohti Storsteinnesia, josta matkattiin edelleen Balsfjordenin rantaa pitkin kohti Bardufossia.

Suojatie puuttuu?! Cool


Seuraava yö vietettiin pitkän majapaikan etsimisen jälkeen todella kalliissa, mutta hirveässä leirintämökissä Målselvfossenilla. 
Maisemat olivat karuja vielä tähän aikaan "kesästä", mutta kosken kuohut pelastivat täydeltä katastrofilta. Olimme todella pettyneitä erityisesti majoituksen tason ja hinnan epäsuhtaisuuteen, mutta emme olisi jaksaneet lähteä enää etsimään muutakaan ja iltakin oli jo pitkällä.

Olimme ajaneet ”vain” 247 kilometriä tänään, joten matkamittari oli surrannut päivän aikana lukemiin: 1618, 9 km.


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti