maanantai 23. maaliskuuta 2009

Turquoise Collage


Photobucket


Turkoosin kollaasin viikko antoi haastetta yllin kyllin. Apua! Ajattelin ensin, mutta sitten tajusin suorastaan eläväni turkoosin keskellä. Asuinalueellani on todella paljon turkoosia, joten kaikkea ei tarvinnutkaan hakea kotoa neljän seinän sisältä.


Silmä on petollinen. Tulee helposti eteen vaalean sinistä tai liian vihreää. Yritin ratkaista ongelman sillä, että hain hexakoodit turkoosien eri sävyistä malliksi ja valitsin sitten kuvat niiden mukaan tai väliltä.


Tein niistä väripalkin, jonka sisään yritin mahduttaa suurimman osan kuvista. Valtava määrä hexakoodeja väreille löydät täältä! Huomasin samalla myös sen, että kirjoitusasu sanalle vaihtelee huimasti...!


Vasemmalla on hexakoodiväri "turkoosi" ja oikealla "turkoosinsininen".
Klikkaa kuva suuremmaksi!


Lopulta se kuva, joka ideasta mieleeni ensin nousi, ei mahtunutkaan lopulliseen kokoelmaani. Taustalla oleva kuva on napattu tietokoneen näytöltä ja arvannettekin, että vuodatuksen hallintapaneelihan se siellä taustalla kummittelee. :)


Yllättävän paljon löytyi lehtiä, valokuvakansioita, mappeja yms. turkoosin värisenä. Kaulanauha ja voidepurkki näyttävät luonnossa huomattavasti enemmän oikealta turkoosilta, mutta kuvassa lähes vaaleansinisiltä. Kuvausvalo varmastikin syynä. Kynä löytyi kokoelmistani juuri, kun olin muun kollaasin jo lyönyt "lukkoon". Kynän alla kauppakeskuksen seinä. Alarivissä pihapiirimme turkoosien leikki- ja mattotelineiden värinäyte. Sitten Perulaisilta ystäviltä saamani kaulakoru, sateenvarjon hassunaamakuvio ja ikivanha rihkamasormus laatikoiden kätköistä.


Huom! Värimalleja löytyy myös Wikipediasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti