lauantai 18. huhtikuuta 2009

Lontoo 1996 - 2


LONTOO 19.5.1996
Lontoon metrokartta (punaisen sisällä "vyöhyke 1") Zone1.Hyppäsimme heti aamusta Travel Cardin oston jälkeen metroon ja matkasimme Covent Gardenin markkinoille, jossa jouduimme mm. erään hauskan englantilaispojan esityksessä pilailun kohteeksi. En tällä kertaa lisää kuvaa sieltä, kun kahdelta edelliseltä matkalta niitä jo on mukana. Päätin sitten kuitenkin lisätä yhden, kun sellainen löytyi jo skannattuna. Sen jälkeen monien metrosotkujen jälkeen porhalsimme vihdoin Thamesin rantaa aina Towerin kulmille saakka. ”Sannan” sanojen mukaan: ”Ensin otetaan Bakerlooline Embankmenttiin ja siellä vaihdetaan keltaiseen Circlelineen, jolla ajetaan Tower Hilliin.” Kevät huolto oli sulkenut useita asemia, joten kiersimme puoli Lontoota, että pääsimme Towerille. Pysähdyimme seuraavaksi Tower of Londonin matkamuistomyymälään.Sitä vartio tämä ihastuttavan suuri nallevahti.

 Matkamuistomyymälä sai taas eräitäkin puntia kukkarostamme ja monta mukia tuli taas lisää kokoelmiin. ”Sanna” taisi tuumata, että nyt saa mukien osto riittää ja entisiäkin pitäisi vähän vähentää, sillä *räiskis* - kassi hänen kädestään putosi kadulle ja osa mukeista hajosi heti kättelyssä! Kyllä harmitti ihan älyttömästi! Towerin matkamuistokompleksin läheltä löytyi myös kiva kahvila, jossa poikkesimme syömässä pienen lounaan. Paikan tarjoilija oli hauska mies. Tilasimme häneltä Fish & Chips - annokset ja jälkkäriksi Apple Pie & Cappuccino herkut. Viereisessä pöydässä oli jokin sekaannus ja tarjoilija kuittasi tapahtuneen sanomalla teatraalisesti: ”I must kill myself”! Kaikilla oli hauskaa..!


Ostoksia tehtyämme ja maha täysi herkkuja suuntasimme kohti Tower Bridgea.

 Kuvassa sillalla näkyy tornien välissä oleva ylätasanne, josta seuraava kuva on otettu Thamesjoelle. 


Tower Bridgellä on mahdollisuus pieneen sillan historian esittelyyn ja kulkuun ylhäällä sillan ylätasanteella. Toisessa tornissa odottaa kammottava yllätys, joka EI sovi ahtaanpaikankammoiselle tai hyvin herkästi järkyttyville ihmisille...Tower Bridgen upeat tornit

 Loppupäiväkin kului nopeasti Thamesin rantoja kävellen, välillä syömässä ja kahvilla poiketen, sekä pikkuostoksia tehden. Ostimme myös postikortit jo alkutaipaleella, että ehdimme kirjoitella niitä aina iltaisin hotellilla.


Yellow Double Decker


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti