keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Lontoo 1996 - 6


LONTOO 23.5.1996Jälleen kerran aamiaisen jälkeen suuntasimme kaupungille ja hyppäsimme maanalaisesta ulos Westminsterissä, josta jatkoimme jalan matkaa. Olikin kiva aamulenkki Thamesin rannalla.


Big Ben ja Parlamenttitalo (Houses of Parliament)


Big Ben on eräs rakkaimpia kuvaus ja vierailukohteitani vuodesta toiseen Lontoon matkoillani. Siispä sitä tulee kuvattua ihan yli oman tarpeen ja minulla onkin varmaan joka puolelta kuvia kyseisestä kellotornista. ”Big Ben edestä, Big Ben takaa, Big Ben istuu, Big Ben makaa…” - Tai toivottavasti ei sentään!


Kuvien lisäksi Ben on ostettujen postikorttieni toinen suosituimmista aiheista. Toinen on kai punaiset bussit tai Piccadilly Circus. Enpä ole tullut laskeneeksi, että kumpi vie voiton.

 


Hetken harhailtuamme katujen viidakossa, onnistuimme löytämään etsimälle. New Scotland Yard oli edessämme. Kadulla on liikuttava rauhallisesti, siellä ei voi laskea salkkua tai epäilyttävän näköistä laukkua maahan, eikä mielellään kanniskella mitään epämääräisen näköistä mukanaan. Jatkoimme matkaamme kohti Etelä-Lontoon ostoskatuja ja suuntana oli ensin Kensington High Street.


 Sarjassamme hauskat taksit

 Pitkän mukavan ostoskierroksen jälkeen palasimme kantamuksinemme hotellille, josta lähdimme vielä illankahussa "hämäräkävelylle" Haymarketiin. Päädyimme aina Trafalgar Squarelle saakka, jossa tuntui selvästi olevan jotain vialla, vai miksi kaikki näytti niin epäselvältä??! Olikohan päivä ollut liian raskas? Aloimme jo epäillä, että kahvia oli tullut juotua päivällä liian monessa kahvilassa, ja siksi kyselimme toisiltamme onkohan näitäkään varmasti kaksi, vai...? Ilmeisesti kävelyreissu sujui kuitenkin pahemmitta sekoiluitta, sillä seuraavana aamuna kaikki näytti taas huomattavasti kirkkaammalta...


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti