sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Lontoo 1996 - 9


LONTOO 26.5.1996



Jälleen uusi aamu Lontoon sydämessä! Miten joka ikinen aamu voi herätä innoissaan uuteen päivään, vaikka edellisiltana on kaatunut lähes muumioituneena väsymyksestä sänkyyn ja ajatellut, ettei jaksa enää sekuntiakaan iänikuista kävelyä metrotunneleista toiseen, laiturilta toiselle, kohteesta toiseen, kaupasta toiseen!? Siitä huolimatta, ja kaikesta Piccadillyn yönäänistä piittaamatta nukuimme ikkunat auki kuin tukit aina aamuherätykseen saakka ja pirteinä kuin peipposet kapusimme muutaman kerroksen alemmas aamiaiselle. Voisarvia ja kahvia, voisarvia ja kahvia, sitten välillä pari rapeakuorista sämpylää ja marmeladia ja taas voisarvia ja kahvia! Siitä koostui meidän joka-aamuinen aamupalamme kahden viikon ajan. 



Tänään suuntasimme aamupäiväksi tutulle Queenswayn ostoskadulle Bayswateriin ja poikkesimme myös erääseen hyvin varustettuun lehtikioskiin vilkaisemaan päivän Helsingin Sanomat. Ei mitään uutta tai erityistä Suomessa, joten saatoimme jatkaa matkaa Queenswayn toisessa päässä sijaitsevaan Whiteleys ostoskeskukseen.



Whiteleys

 



Suuressa ostoskeskuksessa hurahti tunti jos toinenkin ja kukkaro keveni samaa vauhtia, kuin kantamukset painoivat lisää. Sormet sinisinä raahasimme muovipusseja takaisin hotellille vasta iltapäivän puolella.



Loppupäivä kului "piccasen piccadillyllä" ja sen lähiympäristössä.



"Panoramaa Piccadillyltä":

Tower Records, Piccadilly Circus


 



 

London Pavilion




Meidän hotelli; Regent Palace

 



Matkasimme myös alas Haymarketia, teatterialueelle, jossa sijaitsee myös The Phantom of the Operan esityspaikka;

Her Majesty's Theatre

 



Sieltä olikin ihan pikkumatka piipahtaa Trafalgarin kautta Admiral Archin porteista The Mallille...

 



...josta taas oli mukava pujahtaa viereiseen St James's Parkiin pikku lepotauolle "luonnonhelmaan".



St James's Parkin lintuparatiisi

 



 



 



Riittää jo se kuvaaminen! 

 



St James's Lake, taustalla Buckingham Palace

 



 



Kävelimme hiljakseen kohti Buckinghamin palatsia, jonka toisella puolella alkaa Green Park niminen suuri puisto.



Buckinghamin palatsi



Green Parkin upea portti

 



Kävelimme Green Parkin läpi aina Hyde Park Cornerille saakka, josta hyppäsimme maanalaiseen ja hurautimme jälleen kerran koivet kipeinä, mutta väsyneinä ja onnellisina hotellille, että jaksaisimme seuraavana aamuna ponkaista aikaisin aivan uudenlaiseen jännittävään seikkailuun... 



Olimmehan näet varanneet toisen viikon alkajaisiksi Eurostar junaliput Pariisiin. Kun maanantaiaamu koitti, olimme valmiina siis ylittämään rajan luotijunan vauhdilla, mutta se on jo toinen stoori, joka paljastuu kaikkine kommelluksineen huomenna. Kun on käyty kurkkaamassa Pariisin metkut ja meiningit, jatkamme taas Lontoon mitalla!


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti