tiistai 12. toukokuuta 2009

Italian Riviera 1997 - 6


Riviera 12.9.1997


Viimeinen retkipäivämme alkoi yhtä aurinkoisissa merkeissä, kuin koko lomamme oli ollut. Suuntasimme jälleen pois rannikolta, mutta ensin ajoimme kuuluisan musiikkifestivaalikaupungin San Remon kautta. Valitettavasti kuvia ehdimme saada vain bussin pysähtyessä liikennevaloihin tai hiljentäessä muutoin vauhtiaan.
 

San Remon Londra hotelli

 Pikaiset ostokset teimme myös Ventimiglian suurilla perjantai-markkinoilla, ennen kuin oli aika nousta Italian merialppikyliin.Ventimiglian markkinat

 La Valle Nervia odotti vieraitaan

 Suuntasimme rannikolta Ligurian kyliin ja ensimmäisenä vierailimme pienessä Pignan kylässä, joka oli kuin muinaismuisto.  Kävimme mm. sepän pajassa, joka oli sellaisen ikivanhan kivitalon sisäpihalla, jonka syövereihin kuljimme ahtaita kivikäytäviä ja huone oli pimeä ja tunkkainen. Seppä sekä asui että työskenteli n. 1m x 1m huoneessa, jossa ei ollut lainkaan ikkunoita. Kun pääsimme ulos käytävistä, oli kuin olisi tullut keskiajalta nykyaikaan ja ulkona saattoi taas hengittää vapaasti. Pienen kahvitauon jälkeen kylän ainoassa turistikahvilassa, matkamme jatkui seuraavaan kylään nimeltä Dolce Aqua.Vaikka tämäkin kylä oli pieni ja hyvin vanhanaikainen, se oli huomattavasti valoisampi ja elävämpi kuin naapurinsa. Siistejä pikkukujia ja portaikkoja oli mukava kävellä ja katsella. Poikkesimme hetkeksi sisään myös ”pieneen” katedraaliin.


Lopuksi pysähdyimme seuraamaan paikallista pallopeliä, josta pongasin myös paikallisen Tom Cruisen, vai mitä olette mieltä? Myös toinen kuuluisuus kulki matkassamme. Tässä poseeraa bussikuskimme ”Andre Agassi”, eli oikealta nimeltään Pepe.

 Laskeuduimme kohti Rivieran rannikkoa mukavan kierroksen päätteeksi ja edessämme avautui jälleen toinen toistaan kauniimpia näkymiä. Illalla Diano Marinassa, pienen huilitauon jälkeen kävelimme vielä kaupungissa paraikaa vietettäviä musiikkifestivaaleja ihmettelemään.


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti