maanantai 15. kesäkuuta 2009

Gardajärvi 1999 - 3


23.8.1999 maanantaiSeuraavaksi päiväksi ohjelmassa oli aikainen lähtö bussikierrokselle koko Gardajärven ympäri ja minä tietysti sain jumalattoman migreenin edellisen päivän "urheilun" takia. Olipa siinä kivaa voida pahoin Malcesinen torin laidalla ja istua laivamatkan ajan vihreänä vessassa, kun toiset nauttivat ohikiitävistä maisemista. Poikkesimme menomatkallakin järven toisella puolen Limonen satamassa noutamassa lisää turisteja kyytiin. Ehdin kuitenkin jutustelemaan Amerikkalaisen matkaoppaan kanssa laivamatkan aikana, joten ei onneksi ihan mennyt koko järven ylitys mönkään.Joskus totuus on tarua ihmeellisempi. Vuoret olivat todella tummia Rivaan mennessä ja vesi lähes mustaa, vuorten vaikutuksesta. 

 

Riva del Gardan satamassa tummien vuorten ympäröimänä.


 Rivan keskusta jäi vähälle tutkimiselle, sillä istuskelin lähinnä rannan tuntumassa odottamassa jatkoyhteyttä eteenpäin. Ystäväni kävi katselemassa ympärilleen sillä aikaa, kun yritin saada vieläkin jyskyttävän pääni viimein hellittämään. Kurkkasin sentään lähikadulle, jossa oli mukava tunnelma. Rivassa onneksi oli pienoinen hengähdystauko ja sain pää-vatsa-akselin taas sen verran kuntoon, että jaksoin jatkaa matkaa ja nauttia mm. Limonen kauneudesta ja Sirmionen kuuluisasta jäätelöstä. Rivasta jatkoimme bussilla matkaa kohti Limonea, jossa olimme hetki sitten laivalla poikenneet.Koska kalliot laskivat jyrkkinä Rivasta katsoen oikealla puolella Gardajärveä, oli matkan varrella paljon tunneleita, joiden lävitse oli kiva ajella.

 Postikorttinäkymiä Rivan ja Limonen väliltä.

 Limone on aivan ihastuttava pieni kaistale jyrkkien kallioiden ja alapuolella siintävän kauniin Gardajärven välissä. Kaupunki on lähinnä kuin pieni kylä, mutta sen sisälle mahtui uskomattoman paljon niin kauppoja, ravintoloita, hotelleja kuin muutakin upeaa nähtävää.  Ja kun Limonessa kerran ollaan, niin pakkohan sen on olla nimensä veroinen!

 Limonesta matka jatkui rannikkoa pitkin etelään kohti alavampia alueita ja monta mukavaa pikkukylää jäi lähemmin näkemättä.Seuraava pysähdyspaikkamme oli kuitenkin vasta järven eteläosassa, aivan uskomattoman upea ja kaunis Sirmione.  Sirmionessa meillä olisi ollut aikaa hetki käydä ihastelemassa tätä turistien suosimaa linnoitusta, mutta valitsimme ystäväni kanssa rantakävelyn ja hetken istuskelun rantakivillä, joutsenia katsellen.Sirmionen joutsen

 Sen verran oli pakko lähteä rannalta liikkeelle, että ehdimme maistamaan Sirmionen maailmankuulua jäätelöä. Kyllä se maineensa veroista olikin. Missään maailmassa ei ole niin hyviä jäätelöitä, kuin Italiassa. Gardajärven kierros: Garda-Malcesine-Limonen satama-Riva-Limone-Sirmione-Garda.

 Gardassa illalla ei enää jaksanut kuin istuskella rantakahviloissa ja nauttia lämpimästä illasta ja kauniista maisemista. Oli ollut upea päivä, aamupäivän kauheasta päänsärystä huolimatta. Seuraavaksi päiväksi oli kerättävä taas paljon voimia.

 


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti