keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Kesäreissu - 1 viikon kooste


KESÄREISSUPäätin Sinitaivaan Ainon myötävaikutuksella lähteä mukaan vielä näin jälkijunassa ja koska olen pahasti antanut tasoitusta jo, niin menen ensimmäisen viikon yli siitä, missä aita matalin.


Ensimmäisen viikon kirjaimet olivat A, I, K, R, M ja S


Mietin ensin, että mistä ihmeestä nappaan nyt 6 paikkakuntaa pikapikaa, etten jää enempää jälkeen ja sitten tulla tupsahti idea, jota päätin nyt käyttää. Katselin aikani noita kirjaimia ja löysin sanan MARSKI. MarsKi taas tuo eittämättä mieleen Historian suurmiehemme Marsalkka Mannerheimin. Hän taas on syntynyt Louhisaaren kartanolinnassa, ASKAISISSA, joten voinen osallistua ensimmäisen kirjaimen (A) kohdalla reissuun mukaan.Askaisissa olen vieraillut useaankin otteeseen 90-luvulla, mutta viime kerrasta on kai aikaa jo yli 10 vuotta.


Wikipedia kertoo: Mannerheimin suku on lähtöisin Saksasta, mistä suvun kantaisä siirtyi 1640-luvulla Ruotsiin. Ruotsin kuningas Kaarle XI aateloi Augustin Marheimin vuonna 1693 ja samalla alkuperäinen sukunimi muutettiin muotoon Mannerheim. Louhisaari on Askaisissa nykyisen Maskun kunnan alueella Varsinais-Suomessa sijaitseva kartanolinna, joka tunnetaan parhaiten Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheimin synnyinkotina. Päärakennusta sekä sivurakennuksia ympäröi englantilaistyylinen puisto, ja kokonaisuus muodostaa yhden Suomen parhaiten säilyneistä kartanomiljöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti