perjantai 26. kesäkuuta 2009

Lontoo 2000 - 1-2


LONTOO 2000 Jälleen kerran oli pakko päästä Lontooseen! Matkatöppöstä oli kutitellut jo muutaman vuoden ja vaikka olin välillä käynyt muilla matkoilla, niin Lontooseen mieli paloi edelleen! Mikäs sen upeampi ajankohta kuin vuosi 2000 ja kaikki siihen liittyvä Millennium uutuus kuten The Dome, British Airways LondonEye maailmanpyörä ja monet monet muut kohteet.Aikaa olin varannut taas kaksi viikkoa ja kävin tutustumassa ensimmäisellä viikolla mm. Nykytaiteen museoon (Tate Modern) ja toisella viikolla matkustin katsomaan legendaarista Wembley Arenaa juuri ennen sen sulkemista ja uudelleen rakentamista. Kävin nyt myös kolmatta kertaa katsomassa musikaalin The Phantom of the Opera, enkä vieläkään kyllästynyt siihen, vaikka osaan sen jo melkein ulkoa.Toiseksi viikoksi sain seurakseni myös entisen työkaverini ja hänen kanssaan kävimme mm. LondonEye maailmanpyörässä ja Regent Canalen veneretkellä Camden Lockin markkinoille.

30.7.2000 iltaTulo Lontooseen oli ennen kokematon juttu, sillä ensimmäistä kertaa en laskeutunutkaan Stanstedin kentälle, vaan Lutoniin. Koska lento oli iltapäivälento, olimme perillä vasta illalla hotellilla. Olin jälleen kerran "kotona", sillä asuisin seuraavat kaksi viikkoa Piccadillylla hotelli Regent Palacen suojissa.Näitä olin kaivannut!


Mutta...Mikään ei sitten alkanutkaan niin kuin olisi pitänyt. Kun pääsimme hotellin vastaanottoon, kaikki muut saivat huoneensa hyvässä järjestyksessä, mutta minuapa ei löytynytkään mistään listoista, eikä minulle siis ollut varattuna huonetta lainkaan! Siinä seisoin matkalaukkuineni hotellin aulassa ja ihmettelin, minne mahdan seuraavat kaksi viikkoa pääni kallistaa... Virkailijat tenttasivat minua useaan kertaan, ketään ei matkatoimiston edustajista saatu enää siihen aikaan kiinni, tietokoneilta ei löytynyt varaustani, eikä paljon auttanut sekään, että kaikki matka-asiakirjani skannattiin ja yritettäisiin seuraavana aamuna saada asia järjestykseen. Hiukan jo ihmettelin, joutuisinko ensimmäisen yön istumaan hotellin aulassa tai joutuisinko peräti ovien ulkopuolelle odottelemaan!? Olisipa tullut koettua, mitä on olla koditon Lontoossa. Heitä siellä nimittäin riittää ilman minuakin joka lähtöön.Lopulta hotellivirkailijat järjestivät minulle huoneen yhdeksi yöksi, mutta sanoivat, ettei kannata purkaa laukkuja, koska voi olla että joudun huomenna aamulla vaihtamaan huonetta..

31.7.2000Aamulla sain aamiaiskortin yhdeksi kerraksi ja lupauksen, että voin jättää matkatavarani huoneeseen ja he yrittävät saada matkatoimistovirkailijat kiinni. Pyysivät myös minua yrittämään yhteydenottoa kohdeoppaisiin. Yritinkin, mutta kukaan ei koskaan vastannut puheluihini... Jälkeenpäin kuulin, että suomalainen oppaamme oli sairastunut ja paikalla oli vain ruotsalainen opas. Siitä lisää tuonnempana.Kävi miten kävi, niin päätin että tämä ei saa pilata matkaani. Aamiaisen jälkeen otin kameran mukaan ja lähdin haistelemaan minulle niin tuttua ja rakasta Lontoon ilmaa!Kävelykierros alkoi tietysti Piccadillyltä.

 Suuntasin aukiota hetken ihasteltuani alas Haymarketia ja nappasin Her Majesty's Theatren Phantomposterista kuvan.

 Vaihtelu virkistää? Lontoon katukuvaan oli siis ilmestynyt myös mustia puhelinkoppeja, entisten punaisten lisäksi.

 Kävelin Haymarketia aina alas Trafalgar Squaren kulmaan, jossa Admiralty Arch ja The Mall ovat.

 En kuitenkaan tällä kertaa lähtenyt kohti Buckinghamin palatsia, vaan suuntasin alas kohti Thames jokea ja kävelin Trafalgar Squaren ohitse. Saavuin sitten Whitehallille, jossa oli sopivasti alkamassa Horseguard, eli vahdinvaihto Whitehallissa.  Kun vaihto oli ohi, jatkoin matkaa kohti Westminsterin siltaa. Ensimmäinen kohtaaminen uuden upean maailmanpyörän (British Airways London Eye) kanssa oli vihdoin edessä.

 Tietysti olin ihastuksesta suunniltani, kun tapasin kolmen vuoden jälkeen myös vanhan "ihastukseni" Benin. :)

Parlamenttitalo (Houses of Parliament) seisoi joen varressa Big Benin rinnalla yhtä jykevänä kuin aina ennenkin.

 Westminsterin sillalla törmäsin myös vempaimeen, josta ei tiennyt oliko se auto, vene vai ehkä molempia? Sillalta sai myös hienosti kuvaan koko valtavan London Aquariumin rakennuksen, joka tönöttää London Eyen vieressä. Thames yhtä upeana kuin aina. Taustalla tumma suuri rakennus on Charing Cross.

 Westminsteristä hyppäsin Circle Linen metroon ja ajelin aina Tower Hilliin saakka, jossa poikkesin mm. Towerin matkamuistomyymälässä tervehtimässä vanhaa tuttavaani vartijanallea, joka oli saanut viime kerran jälkeen seuraa... Päivän aikana ehdin käydä myös vähän ostoksilla, ennen kuin palasin katsomaan, joko tavarani oli kannettu edellisiltana saamastani huoneesta ulos!Vastaanottoväki ei edelleenkään ollut saanut varmistusta matkavarauksestani, mutta heidän oli uskottava minun matka-asiakirjojani, joten sain edelleen pitää huoneeni taas seuraavaan aamuun saakka. Aamiaiskortin sain sentään koko loppuviikoksi. Toinen viikko tulisi kuulemma sitten, kun asia lopulta selviäisi heille virallisesti.Huoneeni ikkunasta iltanäkymä Sohon alkupäähän, jossa sijaitsee mm. Piccadilly Theatre.


jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti