lauantai 10. lokakuuta 2009

Matkailuhaaste


Missä olet aina halunnut käydä? Löysin haasteen, johon en voi olla ottamatta osaa, matkailusta kun tykkään lähes yli kaiken.SÄÄNNÖT


-Valitse 5 paikkaa kuvineen, joissa haluaisit käydä. Voi olla mikä paikka tahansa, vaikkapa Jäämeri tai Tokio.

-Jos haluaa, voi vielä kirjoittaa jotakin valituista paikoista.

-Lopuksi haastetaan 5 bloggaajaa mukaan haasteeseen.


 1. Machu Picchu ja muut inkakulttuurin helmet, Peru


 


Voisin sanoa, kuten Clarissa, että täältä olen varmaan "entisessä elämässäni" kotoisin. Ainakin Machu Picchussa on jotain sellaista, että se tuntuu kuin henkiseltä kodiltani. Inkat, se kulttuuri ja kaikki muu siihen liittyvä on aina tuntunut salaperäisen tutulta ja kiehtovalta.


2. Lontoo, Englanti - jälleen kerran

Lontoossa on sitä jotain, mitä ei ole missään muussa kaupungissa, missään muussa maailman kolkassa. Se kiehtoo minua täysin eri tavoin, kuin esimerkiksi edellinen kohde, mutta ei kuitenkaan yhtään vähempää. Myös Lontoossa asustaa jokin osa minua. Olenko siis pieninä palasina maailmalla? :)


3. Pyramidit ja temppelit, EgyptiLoistavaa taitoa ja periksiantamatonta työtä. Uskomattomia luomuksia ja edistyksellistä viisautta. Salaperäisyyden verhoamaa kuvakieltä ja tähtitieteen tuntemusta. Egyptin historia on aina vaikuttanut minuun ainakin yhtä voimakkaasti, kuin Inkojenkin kulttuuritausta.


4. Kanada - Oh, Canada!
Sain nähdä matkallani vain pikkuriikkisen palasen tuota suunnattoman suurta ja silmiähivelevän kaunista maata, mutta se vei sydämeni ainiaaksi mennessään. Erityisen voimakkaana koin Niagaran putoukset (vanha Intiaanien asuinseutu) ja tietysti valtavan suurkaupungin, Toronto ("Kohtauspaikka") uskomattomat mittasuhteet, joita ei tällainen "pieni maalaistyttö" meinannut edes ymmärtää. Kanadan upean luonnon näkeminen laajemmin on edelleenkin yksi suurimmista haaveistani.


5. Ateena ja muut historiallisesti merkittävä kohteet, KreikkaEgyptin ja intiaanikulttuurien historian lisäksi minua kiehtoo muinaiset maailmanvallat kuten Kreikka ja Rooma. Olen mitä ilmeisemmin "raunioihminen", sillä voisin viettää päiviä tai viikkoja kierrellen muinaisten historiallisten paikkojen raunioilla ja muilla paikoilla, joissa voi aistia menneen ajan hengen.


***


Matkakohteita, joissa tahtoisin ehdottomasti käydä on liuta lisääkin (mm. Keski-Euroopan Alppimaisemat, Italia, Espanja, USA:n alkuperäiskansojen entisaikojen upeat asuinsijat jne. jne), mutta tässä siis vain raapaisu päältä vähän erityyppisistä kohteista, joista haaveilen, tai jonne tahtoisin vielä palata uudelleen.


-En haasta ketään erityisesti, vaan kaikki joita matkustaminen ja maailman ihmeet kiinnostavat-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti