tiistai 20. lokakuuta 2009

Söll 2004 - 5


TORSTAI 5.8.2004


Torstain olimme varanneet myös yhteisretken. Tällä kertaa Mozartin syntymäkaupunkiin Salzburgiin aivan Saksan rajalla. Matkalla ajelimme n. 25 kilometriä Saksan puolella, joten saatoimme sanoa käyneemme Itävallan lisäksi myös Saksassa. Salzburg oli juuri niin kaunis ja viehättävä kuin olin ajatellutkin.
Ensin tutustuimme upeaan katedraaliin, jonka jälkeen suuntasimme kaupungin syövereihin.Joka paikasta loisti kuuluisan säveltäjän olemassa olo ja hänen tärkeytensä tälle kaupungille. Kaupunkikierros tehtiin jalan ja suomenkielisen oppaan johdolla. Salzburgissa on sääntö, että siellä voi opastaa vain sellainen henkilö, joka on saanut siihen erityisen koulutuksen ja luvat, joten mukanamme oleva opas sai pitää vapaapäivän.  Kapeat kadut olivat täpötäynnä turisteja ja välillä kulku oli todella vaikeaa.Kävelimme ihastuttavan torin lävitse, mutta emme poikenneet ostoksille. 


Yhteisretkemme päättyi tähän upeaan puistoon.Iltapäivällä meille vapaata aikaa ja kävimme tietenkin ostoksilla, mutta sen lisäksi meillä oli selkeä kuva siitä, että Hotelli Sacher ja sen maailman kuulu Sacherkakku on koettava, joten sinne varasimme reilusti aikaa. Kokemus oli juuri niin ainutlaatuinen kuin odotimmekin. Hotelli oli niin hieno ja upea, että hyvä kun sinne edes uskalsimme astua sisään. Aito Sacherkakku sai vedet herahtamaan kielelle, eikä sen jälkeen Suomesta saatava "kopio" ole enää entisensä.Sitten olikin kiire jo palata joen toiselle rannalle ja bussin lähtöpaikalle, että ehtisimme muiden mukaan paluumatkalle.


Illalla Söllissä saimme nauttia aidosta Tirolilaistunnelmaisesta illanvietosta nahkahousu-esityksineen ja "Kippis" huutoineen - kaikilla kielillä, myös suomeksi! Prost!!Näille veikoille ei voinut kun nauraa!
jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti