keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Canon Digital Ixus 990 ISUusi kamera on nyt kotona ja jo testattukin. Akku tietysti heti alkulataukseen ja sillä aikaa vanhan kameran akku käyttöön ja 8 gigan muistikortti testiin. Kameran 12.1 megapixelin kennolla napsii jo aikamoisen kokoisia kuvia. Suurelle muistikortille mahtuu kerralla suurinta kuvakokoa (4000x3000) jopa n. 2500 kpl ja koossa 1200x900 kuvia mahtuisi kerralla jo 9999 !! Tuleekohan kuvaushullusta nyt jo lopullisen pähkähullu?


Testikuvana menköön tietokoneen "nurkilta" napattu sisäkuva ilman salamaa. Automaattiasetuksilla näin aluksi.Kamera tunnistaa eri tilat itse. Jos vien etsimen lähelle jotain objektia, joka on vaikkapa viiden sentin päässä, se hakee itse oikean kuvaustilan, eli enää ei tarvitse itse välttämättä edes klikkailla makron ja maiseman välillä. Kasvojentunnistustekniikka näyttää pelaavan myös loistavasti. Testasin ottamalla kuvan tietokoneen taustakuvasta, jossa on monet kasvot eri puolilla kuvaa. Se löysi niistä lähes jokaisen ja tarkensi niihin kaikkiin, sekä lisäksi vielä taustan maisemakohteeseen.


Kuin tilauksesta, kärpänen istahti ikkunaani ulkopuolelle ja pääsin kokeilemaan osaisiko kamera tarkentaa siihen. Aiempi Canon ei siihen kyennyt, vaan kärpänen jäi useimmiten epämääräiseksi möykyksi ikkunan pintaan ja tarkennus osui jonnekin kauas maisemaan. Tässä tulos 990:llä:Vielä kun lähden seilaamaan säätöjen ihmeelliseen maailmaan, niin kyllä tästä ihan hyvä tulee.


Ensituntuma siis pelkkää positiivista, vaikkei mikään järkkäri tietysti olekaan.Lisätietoja kameran ominaisuuksista täällä!


Kun vielä jaksaisi masu täynnä kaalikeittoa lähteä lähikaupasta hakemaan Elloksen toimitusta, niin huomenna ei tarvitsisi palellakaan, vaikka sattuisi tulemaan paukkupakkasetkin. Sen verran lämpöisen oloinen neule sieltä olisi tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti