torstai 21. tammikuuta 2010

Ikoni blogisi nimen eteen


Miten saada pieni "kuvake" (ikoni) oman blogin nimen eteen sekä selaimen suosikeissa, että osoiterivillä (nykyisin myös välilehdellä nimeä ennen)?


HUOM!! Tätä ei voi tehdä vuodatuksen oletuspohjiin!
(Omat ikonini: copyright StudioTee)


1. Avaa kuvankäsittelyohjelma, jolla voit määrittää uuden dokumentin, jos haluat tehdä kokonaan uuden kuvan, tai tee jo olemassa olevasta kuvasta pieni, 16x16 pikselin kokoa oleva kuva.


2. Kun sinulla on tuollainen "muurahaisen" kokoinen kuva edessäsi, tallenna se jpg-muodossa esim. vuodatuksen kuvakansioosi. Muista laittaa asetukseen "ei skaalausta".


3. Kun kuva on ladattu, klikkaa kuvaa ja kopioi selaimen osoiteriviltä siihen ilmestynyt kuvan url-osoite.


4. Laita se talteen jonnekin (vaikkapa windowsin muistioon) ja mene sen jälkeen blogisi ulkoasuna käyttämäsi pohjan muokkaustilaan.


5. Etsi kohta < head > (aivan alkupäässä koodia). Klikkaa yksi rivi lisää head-sanan jälkeen ja lisää uudelle tyhjälle riville seuraava koodi:


< link rel="shortcut icon" href="http://tähänomashortcuticonisiosoite.jpg" >


(HUOM! Poista välilyönnit hakasulkeita ennen ja jälkeen. Ne ovat tässä malliesimerkissä sen vuoksi, että koodi saadaan näkyviin)
6. Korvaa sitaattien välinen osuus sillä url-osoitteella, jonka juuri kopioit tekemästäsi kuvasta talteen.


7. Tallenna pohjaan tekemäsi muutokset. MUISTA myös klikata sen jälkeen käyttämäsi pohjan kohdalla asetusta: "Ota käyttöön"! Näin varmistat, että muutokset näkyvät pohjassasi heti.


8. Siirry blogiisi ja sinulla pitäisi olla ikoni paikoillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti