perjantai 12. maaliskuuta 2010

Maailman ympäri 12 - Mennään museoon!


M-Matkasta on jo taitettu yli kolmasosa ja päivän "pysähdys" tässä vaiheessa tekee hyvää. Tänään mennään MUSEOON! Tutkitaan muinaisesineitä, MUUMIOITA (Hui! ), mammutteja ja monumentteja. Kun jättimäinen British Museum Lontoossa on koluttu ja kuljettu, poiketaan sen jälkeen ihmettelemässä vielä elokuvan historiaa Museum of the Moving Imagessa (joka sijaitsi aikoinaan Waterloo Bridgen lähettyvillä, mutta suljettiin sitten muutamaksi vuodeksi. MOMI avattiin uudelleen 2007 - tällä kertaa entisen National Film Theatren tiloihin, joka nyt tunnetaan nimellä BFI Southbank), sekä lopuksi Lontoon vanhoja kulkupelejä Covent Gardenilla sijaitsevassa London Transport Museumissa, jossa voit käydä tutustumassa kulkuneuvojen lisäksi vaikkapa Metropolitan Railwayn syntyhistoriaan.


British Museum on muuten maailman suurimpia ja merkittävämpiä ihmiskunnan historian ja kulttuurin museoita. Museossa onkin yli 7 miljoonaa esinettä, joista kaikki eivät edes mahdu kerralla näytteille.


Näkemistä moisessa tarjonnassa oli moneksi viikoksi, mutta mepä suoriuduttiin siitä tällä kertaa yhdessä päivässä! Melkoista menoa se olikin... Juoksuksi siis meni tämänkin päivän osalta. Jäiköhän suurin osa näkemättä? :)Yhdestä museon kolmesta Matkamuistomyymälästä selvittyämme, olimme toden totta ansainneet museon kahvilassa maukkaat leivoskahvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti