sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Maailman ympäri 28 - Matkustetaan busseilla ympäri maailmaa


Bussit matkailuvälineenä


Ihan maailmanympäri ei ehkä kannata matkustaa bussikyydein, mutta kyllä erilaiset linja-autot ovat hyvä matkustuskeino vaikkapa kaupungista toiseen, tai kaupungin lähialueelta toiselle. Mielestäni bussikyydissä on erilaiset mahdollisuudet nähdä ympärillä olevia maisemia, kuin esim. junan kyydissä, metroista puhumattakaan. Nehän kun lähes aina "matelevat maan alla".


Matkailu bussilla esim. Lontoon vilinässä on hyvä tapa nähdä kadun elämää ja varsinkin kaksikerrosbussit, eli Double Deckerit ovat ihastuttavia menopelejä ja niiden yläosassa istumalla saa hyviä kuvia matka-albumiinsa muistoiksi varsinkin, jos sattuu pääsemään ihan etummaisille istuimille. Myös suositut avomalliset kiertoajelubussit ovat kesäaikaan oiva tapa nähdä Lontoon kuuluisia nähtävyyksiä.Toki busseilla voi matkaa tehdä muuallakin päin maailmaa. Nykyisin myös kaksikerrosbussien kyytiin voi päästä vaikkapa Kanadassa, Ranskassa, Italiassa ja tietysti myös meillä Suomessa. Suomen maisemissa aidon Double Deckerin voit tavata vaikkapa maineikkaan Tuurin kyläkaupan liepeillä tai Keuruun torstaitorilla.


Mennään bussilla -sarja (On the buses) on varmasti tuttu lähes kaikille, jotka tv:tä katseli joskus 70-luvun alkupuolella ja näytettiinpä tuo suosittu brittisarja uusintanakin täällä Suomessa 1990-luvulla. Muistoja verestääkseen sarjan voi nykyään ostaa myös dvd-boxeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti