sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Maailman ympäri 7 - Mahtavin matka


Maaliskuinen M-matka jatkuu jo seitsemättä päivää.


Kesällä -98 saatoin laulaa vanhaa Satu Pentikäisen hittiä "Mulla kauas menolippu ooooon...", kun suuntasin kulkuni ensimmäistä kertaa suuren meren yli toiselle mantereelle, Kanadaan.


Mutkittelua ensin Montrealin yllä kymmenen tunnin lentomatkan jälkeen. Sitten suuren kaupungin, Toronton matkailunähtävyyksiin tutustuminen, joka olisi vienyt ihmisiän, kuten "matkaoppaani" paikan päällä sanoi, kun tajusi minulle kaupunkia esitellessään, miten vähän hän itseasiassa on itsekään tutustunut omaan kotikaupunkiinsa. Hänkin alkoi nyt nähdä sen aivan toisin silmin, kulkiessaan "turistina" kanssani. Kaikki oli tällaisen "maalaistytön" mielestä mielettömän suurta!


Toronton alue oli eräiden tietojen mukaan alunperin alkuperäiskansojen "Meeting place", eli kohtauspaikka, joskin toiset tietolähteet väittävät sen nimen olleen alkujaan irokeesien antama "tkaronto" - paikka, jossa puut kasvavat vedessä.


Torontossa  vallitsee kostea mannerilmasto, jossa on lämpimät kosteat kesät ja kylmät talvet. Toronton lähimpiä naapurikaupunkeja ovat mm. Mississauga ja Markham.Museot, muistomerkit, matkailukeskukset, monumentit. Mountain Police (RCMP), Maple Leafs (Vaahteranlehtiä on kaikkialla!!) ja monet monet muut ikimuistoiset kohteet ja asiat. Myöskään matkapuhelimeni ei ollut varautunut vielä siihen aikaan Kanadan taajuuksille, joten "mom" kuten ystäväni äitiään kutsui, sai luvan lainata omaa kännykkäänsä minulle, että pystyimme tarpeen vaatiessa pitämään yhteyttä myös kulkiessamme erillään. Tämä on ehdottomasti muistorikkain tekemistäni matkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti