maanantai 23. elokuuta 2010

Ahkeruus iski yllättäenValmistimme viikonloppuna kaikenlaista hyvää ja säilöimme mm. kesäkurpitsaa. Kun palasin kotiin, iski hirveä into tehdä itsekin pitkästä aikaa jotain säilöön ja myös kokeilla erästä ruokalajia, jota en koskaan ole itse valmistanut, vaikka tykkäänkin kuin hullu puurosta ja jonka aineksista olen kyllä satoja kertoja valmistanut muita ruokia.Siispä nakkasin tänään töistä tultuani kattilaan jo aiemmin pakasteesta sulamaan ottamani punaiset viinimarjat ja keittelin ensin reilun litran verran sakeaa kiisseliä, johon lisäsin vain aavistuksen sokeria entisen lisäksi. Kiisselistä tuli sopivan kirpeää ja raikasta, joten ostin kaupassa käydessäni sen kaveriksi Ingmanin Ihana Vanilja jogurttia. Namia tuli!Kun maistoin tänään iltapäiväruoan yhteydessä viikonloppuna tekemäämme kesäkurpitsasalaattia ja totesin sen taivaallisen hyväksi, en voinut olla ostamatta kauppareissulla muutamaa kesäkurpitsaa ja sen tykötarpeita. Tänään aion valmistaa muutaman purkillisen tuota herkkua lisää.Tädiltä lahjaksi saamani avomaankurkuista valmistettu kurkkusalaatti on myös niin hyvää, että varmasti kaappiini ilmestyy vielä kurkkujakin valmistettavaksi tässä myöhemmin.


Ellen tänään ehdi ja jaksa kaikkea, niin huomiseksi on valmiina kaapissa jo kaalilaatikkoaineet. Teimme sitä viikonloppuna ja se oli niin valtavan hyvää, että nyt kun tiedän sen valmistusaineet ja tavan, jolla sitä tehtiin, niin sellainen ihanuus muhii kohta minunkin uunissani.


Kävimme sunnuntaina myös puolukassa ja siitä saaliista valmistui tänään kuulemma jo hyytelöä, mutta sitä pääsen maistelemaan vasta seuraavalla mökkivierailullani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti