maanantai 4. huhtikuuta 2011

The Gorgeous Blogger -haaste 

Kiitos Liplatus haasteesta!
Gorgeous Blogger -tunnustus ei kuitenkaan tipahtanut ilmaiseksi, vaan sen myötä pitäisi tutkailla vähän bloggaamistaan.1.Koska aloitit blogin?

Ihan ensimmäisen blogini taisin avata vuoden 2005 paikkeilla ja silloin vielä minut löysi nimellä Inkataika. Sen jälkeen blogeja on tipahdellut tasaisin väliajoin ja osa jo jäänyt kyydistäkin.

 

Tästä vuodatuksen blogista (jonka ensimmäinen osoitekin oli inkataika.vuodatus.net) muodostui kuitenkin nopeasti se "vakituinen kotiblogi", jonne myös suurin kävijämäärä on vuosien myötä tupsahtanut. Ehkä niin monen monituiset haasteosallistumiset ovat olleet yksi syy kävijöiden tuloon ainakin viikottain, mutta onpa jokunen jäänyt muutoinkin vieraisille. Tämän blogin kirjoittamisen aloitin vuoden 2008 syyskuussa ja sen osoite muuttui jossain vaiheessa inkataikasta ensin osoitteeksi studiotee.vuodatus. net ja sen jälkeen pelkäksi studiotee.net:iksi. Vuodatus -nimi jäi pois, kun viime syksynä "tuhlasin" sen pyydetyt 20 euroa omasta verkkotunnuksesta!
2.Mistä kirjoitat blogissasi, ja mitä se käsittelee?

Blogini ylivoimaisesti suurin aihealue ovat valokuvat ja ylipäätään kuvaaminen. Siitä leijonan osan nappaa kaikenlaiset kuvaamiseen liittyvät haasteet, kuten itse ylläpitämäni Teematiistai, Aamukampa ja Makroviikot, sekä Inkivääriltä "perimäni" Värikollaasihaaste. Omien haasteblogieni lisäksi osallistun enempi vähempi säännöllisesti myös muihin ja muiden ylläpitämiin haasteisiin, kuten Kihivas, Valokuvatorstai, Mustavalkomaanantai, Alkukirjainhaaste, Numerokuvat jne. jne.

Sen lisäksi, että kerron kuvin, mitä tapahtuu ja mitä näen, joskus - aika harvoin - saatan väkertää pienen runon tai muutoin vain innostua kirjoittamaan jostain aiheesta pientä sepustusta.3.Mikä tekee blogistasi erilaisen muihin nähden?


Enpä osaa sanoa, onko blogissani mitään mainittavaa eroa joidenkin muiden tapaan blogata, mutta yksi sellainen voisi tietysti olla se, että kaikki blogissani on omaa, eli että pohjatkin vuodatuksen blogeihini valmistan itse. Tietysti myös se, että muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, lopultakin aika vähän kerron/kirjoitan täällä omasta arjestani, ihmissuhteistani, elämästäni. Keskityn lähinnä kertomaan siitä kuvin, jos siitä jotain haluan kertoa.

 

4.Miksi aloitit pitämään blogia?

Koska minulla on ikuinen uuden luomisen tarve ja halu oppia kokoajan lisää niin valokuvaamisesta, tietotekniikasta, kuvankäsittelystä kuin miksei myös kanssaihmisistänikin. Samasta syystä en tyydy toisten tekemiin pohjaratkaisuihin, en julkaise kuviani koskaan suoraan kamerasta, vaan aina kuvankäsittelyn kautta ja käytän mahdollisimman paljon aikaa muutenkin kaikenlaiseen räpeltämiseen tietokoneella. Yhtään sen vähäisempi syy ei ole toisten bloggaajien kirjoitusten ja kuvien katselu ja vierailut kommentointeineen niissä. On kehittävää ja inspiroivaa nähdä toisenlaisia tapoja tehdä asioita ja mukavaa seurailla sellaisia taitoja, joita itsellä ei vielä ole.

.

5.Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?


Jos saisin "lottovoiton" ilmaisutaidossa, kirjoittaisin huomattavasti enemmän, enkä vain julkaisisi kuvia. Toinen taito, mitä tarvittaisiin on pitkäjänteisyys, sillä kaikki tapahtuu yleensä vähän hutaisten, viimeistelemättä ja se näkyy kyllä niin tekstissä kuin kuvissanikin. ;D6.Lähetä haaste 5:lle seuraavalle blogistille.Jos joku tämän lukijoista ei ole vielä tällaiseen haasteeseen päässyt osallistumaan, niin tästä sen saa napata mukaansa ilomielin!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti