tiistai 7. kesäkuuta 2011

Canon kamerat vertailussa


Päätin koota pienen vertailun kolmesta omistamastani Canon -merkkisestä kamerasta, jolla kaikilla on selkeästi hyvät ja huonot puolensa. Yksinään mikään niistä ei ole kaikenkattava, mutta yhdessä riittävät ainakin harrastelijan näkökulmasta erittäin pitkälle.


VERTAILUSSA SEURAAVAT KOLME KAMERAA:


CANON DIGITAL IXUS 990 IS (12.1MP)

Lyhyesti:
Tässä kamerassa pidän erittäin lähelle kohdetta pääsystä. Linssi lähes koskettaa kohdetta (lyhin matka n. 2cm) ja silti kuvasta tulee tarkka. Viisinkertainen optinen zoom (x5) on se, jota mieluiten käytän, koska digitaalinen zoom on sitä epätarkempi, mitä kauemmas zoomataan. Yhteensä optisella- ja digitaalisella zoomilla saadaan 20x zoomaus.CANON POWERSHOT SX230 HS (12.1MP)

Lyhyesti:
Uusimman löytöni hankkimisessa suurimmiksi syiksi tulevat ehdottomasti zoomauksen huikea mahdollisuus (x14 optinen ja x4 digitaalinen, josta yhdessä saadaan huikeat x56) sekä muutamat uudet kuvausohjelmat (kuten juliste- korostettu väri- ja kalansilmätehosteet), unohtamatta Full HD -tason videokuvaustakaan. Jos IXUS päästää kohteeseen melkein kiinni makrokuvauksessa, niin siinä POWERSHOT jää vähän jälkeen. Pienin tarkennus etäisyys lienee n. 5cm.CANON EOS 450D (12.2MP) (objektiivit EFS 18-55mm ja EFS 75-300mm)

Lyhyesti:
Järkkäri ei kai perusteluja kaipaa, vaikka tässä tapauksessa harmittaa järkyttävän kallis lisäobjektiivien hankinta. Tällä kameralla ei oikeastaan perus objektiiveilla saa ollenkaan oikeita makrokuvia, vaikka makro-kuvake löytyykin. Jos lähin tarkennusetäisyys on kuitenkin jopa 25cm kohteesta, niin sanoisin sitä enemmänkin "lähikuvaksi", kuin makroksi, vaikka kuvankäsittelyssä voikin zoomata ja cropata haluamaansa kohtaa kuvasta lähemmäksi. Onneksi mukana tuli KIT (2 objektiivia), sillä muutoin olisin hankkinut turhan kameran. Ei ihan heti ole varaa hankkia lisää kalliita zoom- , sen paremmin kuin makro-objektiivejakaan.Halusin lähinnä vertailla kahta eniten käyttämääni ominaisuutta kussakin kamerassa.


1. Makrokuvaus

2. Zoom


 Niinhän se on, että kuvat (varsinkin tässä tapauksessa) kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa, joten tässä siis nippu eri kameroilla otettuja kuvia vertailtavaksi.


 MAKROKUVAT


 IXUS 990 IS AUTOMAATTIASETUKSET, MAKROKUVAUSTILA


 IXUS 990 IS, DIGITAALINEN MAKRO-OHJELMA


 IXUS 990 IS, DIGITAALINEN MAKRO-OHJELMA OPTINEN + DIGITAALINEN ZOOM X20
POWERSHOT SX230 HS, AUTOMAATTIASETUKSET, MAKROKUVAUSTILA  (n. 10cm kohteesta) SX230 HS, AUTOMAATTIASETUKSET, MAKROKUVAUSTILA  (alle 5cm kohteesta)EOS 450D, 18-55mm OBJEKTIIVI, MAKROKUVAUSOHJELMA (etäisyys kohteesta vähintään 25cm)


EOS 450D, 53% SUURENNUS SAMASTA KUVASTA PHOTOSHOPISSA


Lopputulos: EOS -järkkäri kuvaa tarkimmin ja häivyttää taustaa tehokkaimmin. Samoin se "pyyhkii" ylimääräiset pölyt kuvasta, joten vaikka sen makro-ominaisuus ei olekaan paras mahdollinen sillä objektiivilla, joka minulla on, niin kuvien laatu on ehdottomasti paras näistä kolmesta. Ideahan on tietysti siinä, että koska sen kanssa ei pääsekään oikein lähelle, se ei näe pölyhiukkasia, kuten ne kamerat, joiden kanssa voi kuvata parin-kolmen sentin päässä kohteesta.


******


ZOOM


 IXUS 990 IS, AUTOMAATTIOHJELMA, PERUSKUVAUSTILA


OPTINEN ZOOM X5


OPTINEN JA DIGITAALINEN ZOOM X20
POWERSHOT SX230 HS, AUTOMAATTIASETUKSET, PERUSKUVAUSTILASX230 HS, OPTINEN ZOOM X14SX230 HS, OPTINEN + DIGITAALINEN ZOOM X56 (käsivaralla kuvattu)EOS 450D, 18-55mm OBJEKTIIVI, MAISEMAKUVAUSOHJELMA, PERUSKUVAUSTILA


SAMAT ASETUKSET JA OBJEKTIIVI, SUURIN MAHDOLLINEN ZOOM


ASETUKSET SAMAT, 75-300 OBJEKTIIVI


75-300 OBJEKTIIVI, SUURIN MAHDOLLINEN ZOOM 


Jos haluat lukea kameroiden teknisiä tietoja, voit hypätä alla olevien linkkien kautta suoraan Canonin sivuille.


DIGITAL IXUS 990 IS

POWERSHOT SX230 HS

EOS 450D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti