torstai 4. elokuuta 2011

Kesäloma 2011 Juhannusaatto


Huh, huh! Ensimmäinen viikko lomalta paluun jälkeen on mennyt kuin siivillä kaikenlaisia asioita järjestellessä, kotia ja lomavaatteita huoltaessa, sekä tietokoneongelmia selvitellessä. Juuri ennen loman alkua kotikoneeni sanoi sopimuksensa irti ja luulin, että kyseessä oli virtakytkimen rikkoutuminen. Ehdin vasta tällä viikolla tiistaina viedä koneen huoltoon ja sain eilen tuomion, että kyse ei olekaan pelkästä virtakytkimen rikkoutumisesta vaan saattaa olla, että emolevy on päättänyt päivänsä. En viitsi maksaa kallista vaihtoa, koska hinta on sen verran suuri, että kannattaa sijoittaa sekin raha mieluummin kokonaan uuteen koneeseen. Niinpä olen nyt ilman vanhalla koneella olevia tiedostoja (onneksi atk-huollosta sanoivat, että voivat pelastaa tärkeimmät tiedostoni ja saan toisen kovalevyn säilytettäväksi, kunnes saan uuden pöytäkoneen, jonne sen sitten asennan. Siten säilyy myös ne tiedostot tallessa). Nyt kuitenkin moni asia on hankaloitunut, kun varmuuskopiot kesäkuulta jäi tekemättä ja tarvitsisin esim. aiemmin valmistamiani haasteaiheiden luetteloa, kuvia yms. Siihen asti on vedettävä nk. "hatusta" uudet aiheet, kun saan taas tiedostoni käyttöön. Lupasivat korkeintaan ensi viikon alkuun varmuuskopiot koneeltani.


Onneksi minulla on kuitenkin läppäri, jonne saan uudet kuvat ja tiedostot talteen. Kestää kuitenkin aikansa, ennen kuin kaikki ohjelmat ym. on ladattu siihen ja päivitetty ajan tasalle. Siksi en ole kovin paljoa ehtinyt myöskään vielä lomakuviani järjestelemään, mutta jotain sentään on jo purkissa.


Tässä maistiaisia tämän kesän viiden viikon lomaltani. Lisää postaan taas, kunhan ehdin. Loma alkoi juhannuksesta, joten siitä lähtee käyntiin myös kuvakavalkadi.


Juhannusruusuja 24.6.2011


Meillä oli jo toista vuotta oma kokko rannassa ja tällä kertaa vierailijamäärä nousi jo yli viiteenkymmeneen.

Hiljeni ranta, hiipui kokko, aurinkokin mailleen laski.
Kohti puolta yötä mennessä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti