lauantai 4. helmikuuta 2012

1234 haaste14


1234 KUVAA #014


1. Työ


 


Kansioita, tilinumeroita, tietokoneohjelmia, alv-koodeja, loputtomasti laskuja... sitä on työni nykyisin.  


2. Loma


 


Voisi kuvitella, että lomalla ei haluaisi edes vilkaista tietokoneita, mutta minun kohdallani on toisin. Voisin sanoa, että vapaa-aikana tai lomalla tietotekniikka ja kaikki sen antamat mahdollisuudet esim. kirjoittamiseen ja kuvankäsittelyyn ovat myös harrastukseni, joten yhtä hyvin tämän kuvan olisi voinut liittää myös aiheeseen 3. Sen verran loma poikkeaa kuitenkin töistä, että välillä voi nostaa jalat ns. pöydälle ja ottaa rennosti. 


Tai vaikkapa ottaa nokoset, jos siltä tuntuu. Haukku kuuluu myös olennaisena osana vapaa-aikaan ja lomaan. Silloin senkin kanssa on enemmän aikaa puuhastella ja leikkiä. Kunhan kesäloma tulee, niin sitten päästää kuukaudeksi maalle hyppelemään ja juoksentelemaan vapaana metsissä. Silloin riemu vasta ratkeaa.


  


3. Harrastus


 


Kuten mainitsin, harrastus voisi olla myös tietotekniikan touhut, mutta tällä kertaa valitsin tämän toisen intohimoni, eli vanhojen lasten- ja nuorten kirjojen keräilyn. Suurin osa kirjasarjoista on siltä ajalta, kun itse olin pieni/nuori ja luin näitä kirjoja kerta toisensa jälkeen uudelleen. Nyt olen kerännyt ne lattiasta kattoon ylettyvään kirjahyllyyni ja pyrin niitä lukemaan aina, kuin aika sen sallii. 


Lisäksi olen hurahtanut vähän uudempiin kirjoihin, jotka ovat kovin suosittuja nykyisin. Tv-sarjoiksi ja elokuviksi päätyneet vampyyriseikkailut ovat nyt tunkeneet itsensä vanhojen kirjasarjojeni vieruskaveriksi hyllyyni. Twilight -sarja on luettu jo kokonaan, kaikkine lisäopuksineen ja nyt on vuorossa tv-sarjaksikin tehty Vampyyripäiväkirjat kirjasarja.


  


4. Tekeminen, josta et pidä


 


En voisi juurikaan olla epäkäytännöllisempi, laiskempi ja saamattomampi kun on kyse taloustöistä. Tiskaamista inhoan lähes eniten, mutta sitä sentään tulee tehtyä hiukan useammin, kuin imuriin tai pölyrättiin tarttumista. Paljon mieluummin uppoasin kokonaan lukemisen, kirjoittamisen, kuvienkäsittelyn, valokuvaamisen, musiikin ja muun luovan työn maailmaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti