maanantai 5. maaliskuuta 2012

Talviloma 3 päiväTALVILOMAPÄIVÄKIRJA5.3.2012 MAANANTAI

Ensimmäinen virallinen talvilomapäiväHeräsin tänään kahdeksalta Mandin tullessa sängyn viereen kertomaan, että olisi aika jo nousta. Tänäänkin oli tarkoitus jatkaa hurjaa inventaariosiivousta ja oli siis hyvä, että haukku tajusi tulla herättelemään ajoissa.Äkkiä kupillinen kahvia nassuun ja menoksi aamulenkille. Pakkasta oli vajaa -10 astetta, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja napsakka hankikantokeli - tällä kertaa se kantoi minuakin!Lenkin jälkeen Mandilla on tapana jäädä hetkeksi katselemaan porraskäytävän suurista ikkunoista maailman menoa. Niin aloitimme tämänkin aamun.

Parveke on kiva lenkin jatko. Siellä kasvaa myös pajunkissat, jotka näyttävät aloittaneen jo uuden kauden.

Päivällä siivoilun ohessa parvekkeen lämpötila alkoi olla sitä luokkaa, että kipaisin sinne tämän kevään ensimmäiselle parvekekahvitauolle.

Mandi nautti auringosta ja ohi kävelevien ihmisten seuraamisesta.

Samalla oli hyvä hetki harjata haukulta irtokarvat pois. Mandilta onkin lähtenyt karvaa lähes koko tämän alkuvuoden.  Tummat silmänympärykset tekevät hauvasta ihan Zorron näköisen. Se ei ole kuitenkaan ihan niin kiva juttu, sillä vaikka sen silmänympärykset ovat muutoinkin vähän tummemmat muuta karvaa, niin osaltaan se johtuu siitä, että sen silmät vuotavat hyvin herkästi ja nyt kirkas aurinko tuntuu vielä enemmän haittaavan sen herkistyneitä silmiä. Ikävä rotuvika tuo luomien kiertyminen. Johtuu siitä, että nahkaa on niin paljon, että se painaa luomia alaspäin ja ne hiertävät silmää. Vain kirurginen toimenpide voi auttaa tuossa ongelmassa ja se pitää tehdä viimeistään silloin, jos silmät alkavat tulehtumaan jatkuvasta hankaamisesta.

Kun turkki oli harjattu, Mandi otti oikein ylpeän poseerausilmeen.

Päivälenkillä porhalsimme hetkeksi metsään. Sieltä löytyi tuollainen jännä kolo (eikös siinä olekin ihan selvästi vihreän karhun ja valkoisen villisian mittelöt menossa?). Mandi ei kuitenkaan innostunut sitä sen paremmin tutkimaan, kun samaan aikaan keksi, että jossain lähistöllä oli toinenkin koira irrallaan. Onneksi ehdin saada Mandin hihnaan, ettei päässyt juoksemaan sen luokse, sillä se näytti olevan melkoisen suuri saksanpaimenkoira.

Palatessa kävimme vielä testaamassa, josko hanki kantaa edelleen. Haukkua kesti ihan hyvin, mutta sen verran oli aurinko lämmittänyt lumen pintaa, että minä upposin hankeen, kuin kuuma veitsi voihin.

Pakko uskoa, että fasaani asustelee tuon pensaan alla, sillä tälläkin kertaa haukku jäi tuijottelemaan sinne, kun kävelimme sen ohitse.

Päivälenkin jälkeen söimme vähän ja sitten jatkoin siivousta. Aamulla olin saanut jo yhden ison komeron siivottua ja viimeistelin sen jälkeen pari yläkomeroa. Lisäksi sain kirjahyllyn uuteen järjestykseen ja kaikki uusimmat ostamani kirjat yhdelle hyllylle nätisti vierekkäin. Samalla tuli pölytkin pyyhityksi.

Sitten oli vuorossa keittiön nurkassa seisoneet säilytyslaatikot (4 kpl), joissa lojuu kaikenlaista turhaa kamaa, mille ei ole muutakaan paikkaa keksinyt. Nyt kaksi niistä tuli tyhjäksi ja kahteen muuhun keräsin jäljelle jättämäni tavarat. Koetan löytää niille jonkin muun säilytyspaikan tästä eteenpäin.

Ehdin lukaista pari lukua meneillään olevaa kirjaa True Blood -sarjasta ja sitten oli vuorossa tunnin tv-tauko. Joka arkipäivä on ihan "pakko" katsoa Lemmen viemää! Kun sarja tuli katsottua, nappasin saunan päälle ja jatkoin taas siivousurakkaani. Nyt on saunottu ja on aika hörpätä iltakahvit. Haukkukin nukkuu makkarin pedillään ja uneksii varmaan jo illan lenkistään.

Tämän päivän puuhastelut ovat tässä. Illalla ajattelin katsoa pari jaksoa tallennetusta True Blood -sarjasta ja kunhan haukku on lenkkinsä saanut, ehkä luen vielä hetken.Hyvää yötä ja tapaamisiin taas huomenna, tiistaina!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti