perjantai 9. maaliskuuta 2012

Talviloma 7 päiväTALVILOMAPÄIVÄKIRJA9.3.2012 PERJANTAI

Viides ja viimeinen virallinen talvilomapäiväAamu valkeni ensimmäistä kertaa pilvisen harmaana. On ollutkin suorastaan ihme, että 6 päivää lomastani on saanut kylpeä upeassa kevät auringossa! Aamu alkoi lenkillä kuten jokainen muukin aamu nyt, kun isäntä on muissa maisemissa. Hanki kesti koiraa vielä aika hyvin, mutta minulla alkoi jo olla hankaluuksia kulkea uppoamatta joka toisella askeleella. Mandi kuuli tuulessa kahisevan muovipussin ja pakkohan sen oli päästä tutustumaan siihen vähän lähemmin.

Harmaus saa kummasti mielenkin vähän harmaammaksi eikä lenkkikään maistunut, kuten muina aamuina. Tuulikin oli yltynyt ja vaikka etelästä saapuikin, ei se liian lämmin ole edelleenkään.

Pakko oli silti vähän välillä koettaa onneaan hangella ja kestihän se paikka paikoin vielä kävelyä. Kuten saappaasta näkee, välillä käytiin upoksissakin.

Pääasia kuitenkin, että haukulla oli hauskaa.

Fasaanipensaalla piti käydä jälleen kuulostelemassa.

Tässä ei tiedä mikä on mikä. Koristeomenapuun alta löytyi sekä pudonneita kuivia omenoita, että ihan samannäköisiä jäniksen papanoita. Sanoisin, että karasta tunnistaa kummasta on kyse.

Suuri käpy oli pudonnut puun alla olevaan pensaaseen ja jäänyt oksanhaaraan kiikkumaan.

Toinen käpy löytyi maasta ja lähemmin tarkasteltuna siitä löytyi muutakin

Aloitin aamupalan jälkeen laiskanlaisesti eteisurakan. Koko eteinen on pullistellut täynnä kenkiä ja laukkuja, joten aloin kovalla kädellä selvittämään mitä voisin heittää kokonaan pois ja mitä laittaa vaikkapa varastoon tai yrittää tunkea johonkin komeroon, joihin olin kovalla työllä aiemmin saanut vähän väljyyttä. Kun inventaariourakka oli tehty, tuli vuoroon pölyjen pyyhkiminen ja imurointi. Nyt mahtuu jo ulko-ovesta tulemaan sisälle törmäämättä suoraan kenkäröykkiöön. Haukku tyytyi ihmettelemään touhuja vähän kauempaa.Päivälenkillä kamera ei tullut esille lainkaan. Mandi tapasi naapuritaloista olevan toisen koiran (5kk) ja niillä riitti haukuttavaa ja kisailtavaa niin paljon, ettei siinä oikein kameraa saanut käteensä otettua. Syönnin jälkeen heittäydyin hetkeksi selälleni sänkyyn ja aloitin uuden ja samalla viimeisen tähän saakka ilmestyneistä True Blood kirjasarjan kirjoista.Lukaisin pari lukua ennen Lemmenviemää sarjan alkua ja sen jälkeen iltakahvit ja ensin American Idol subilta, jonka loppupuolella käänsin Neloselle ja katsoin The Voice of Finlandin ensimmäisen live-lähetyksen, joka purkitettiin Turun Logomossa. Olisi ollut oikeastaan aika nastaa mennä ihan paikan päällekin lähetystä katsomaan, mutta eipä tullut ajoissa hankittua lippuja sinne. Kun lähetys päättyi ja sain tietää ketä pääsi jatkoon (äänestin itsekin kahta jatkoon päässyttä Mike Monroen porukasta tietenkin), oli aika taas heittää takki niskaan ja lähteä koirulin kanssa iltakierrokselle. Äsken palatessa koira sai taas korvalääkkeensä ja palkkioksi kiltteydestä lääkityksen aikana se nyt nakertaa "herkkuluuta" olohuoneessa. Minä tästä lähdenkin yökyöpelisarjan pariin vielä hetkeksi!Kaikille oikein hyvää viikonloppua ja tapaamisiin vielä huomenna ja sunnuntaina näissä merkeissä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti