lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vuosikampa 012Kaksiviikkoiset hurahtavat sitä nopeammin, mitä enempi kesää kohti ollaan menty. Täksi päiväksi sattui monen viikon edestä sateisin päivä ja päätin, että olkoon sitten tämän kertaiset kuvatkin pääosin sellaisia.Aamuyöstä heräsin jo 3.30 (sen enempiä selittelemättä miksi). Viideltä olin jo netissä varaamassa junalippua aamuseitsemältä lähtevään junaan ja seitsemältä sitten jo istuin junassa matkalla hakemaan väsynyttä matkalaista kotiin. Kovin sateisissa merkeissä koko 11 tunnin matkaurakka tapahtui. Takaisin kotona olin taas klo 16.40. Tästä reissusta osin kertoo tämän kertainen AAMUKAMPA nro 12.Vakiokuva on otettu reissun jälkeen. Sateista ja tuulista on edelleen. (Toinen vakiokuva tulee perävaunulla maanantaina, kun unohdin ottaa sen perjantaina, niin kuin yleensä teen).

EDIT: Toinen vakiokuva vihdoin tässä:

Satoi lähtiessä

Satoi välietapeilla

Haukun noudossa ja tavaroiden keräämisessä hurahti tunnin verran ja sitten pyyhällettiinkin jo taas kotia kohti. Pikkuinen oli umpiväsynyt puolentoista viikon reissaamisesta ja nukkui hievahtamatta koko automatkan.

Myös kotimatkalla satoi lähes taukoamatta, muutamaa pientä hetkeä lukuunottamatta. N. 50 km ennen Turkua aurinko kävi sanomassa Moi, ja katosi samantien.

Kun pääsimme kotiin, hauva joi vettä ja söi hyvin. Sen jälkeen se kuopaisi kerran mukana ollutta, eteisen lattialle jättämääni peittoa kuin sanoakseen, että laita peti! Tein työtä käskettyä ja haukkuparka painui pehkuihin samantien. Tuossa se nukkua tuhisee edelleen ja taitaa vedellä hirsiä iltaan saakka, kunnes on käytävä pakollisella iltapisulla. Ei ollut tainnut reppana oikein osata nukkua vieraissa paikoissa kunnolla ja olihan tuohon aikaan sopinut paljon uutta ja jännittävääkin, joten ei ihme, että on vienyt voimat mennessään. Syöminenkin oli jäänyt kuulemma vähän normaalia vähemmälle - ehkä silläkin oli kotiin ikävä, niin kuin minulla oli sitä!

Joka paikassa on nyt sateen vuoksi entistäkin vihreämpää. Jopa parvekkeella. Kun katsoin äsken ottamiani kuvia tietokoneella suurempana, huomasin, että etanapeevelikö se on löytänyt tiensä yrttitarhaan, vai mitä nuo pikkuiset otukset mahtavat olla?

Sen lisäksi että ulkona näyttää vihreältä, siellä myös tuoksuu siltä!

HYVÄÄ KESÄKUUN ALKUA AAMUKAMMAN VÄKI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti