perjantai 14. joulukuuta 2012

Ärrinmurrin

Voihan "isorumasana" että ottaa aivoon!Kaikki alkoi hienosti, tai ainakin melkein hienosti, kun päivitin Windows 8 version koneelleni. Sitten alkoi ongelma toisensa jälkeen ilmetä. Ensin huomasin, että dvd-puoli soittimesta ei toimi enää. No se oli kyllä odotettavissakin, mutta en odottanut sitä, ettei sille löydykään korjausversiota.
Sitten alkoi tympiä joidenkin ohjelmien hälytysikkunoiden jokakertainen pompahtaminen esiin, kun käynnistän tietokoneen. Yhden sain kuin sainkin korjattua, mutta sitten repesi... Toinen ohjelma olikin sellainen, joka hallinnoi RAM-muistia ja kun kerran klikkasin väärää namiskaa, niin kone jumittui täysin. Kaikki välimuisti katosi koneelta ja jokainen hiiren liikekin kesti ikuisuuksia, saatika ohjelman avaaminen tai jonkin muutoksen tekeminen. Kone oli yhden vuorokauden täysin käyttökelvoton ja yritin epätoivoisesti löytää ratkaisua ongelman selvittämiseen. Vihdoin onnistuin kopioimaan saman ohjelman läppäriltäni ja sain sen avulla ja pitkien odotusten jälkeen koneelle käyttöön 512 mt muistia, joka sekin on ihan älyttömän vähän, kun koneelle on asennettu muistia 4 gigaa!! Nyt kone avautuu n. 15 minuutissa, parin päivän takaisen tunnin sijasta. Heh heh! Eipä paljon naurata!

Jos en saa mitenkään muistia ladattua käyttöön takaisin, niin annan monoa koko pöytäkoneelle. Se on palvellut hienosti minua pari vuotta, mutta hirveästi en sen korjaamiseen enää lisää rahaa aio laittaa. Mieluummin otan käyttöön läppärin kotonakin. Olin nimittäin niin vimmastunut ja vihainen eilen iltapäivällä, että otin ja tilasin sen kummempia miettimättä itselleni uuden HP:n 17.3" kannettavan. Kyllä sille muutenkin käyttöä löytyy, mutta siitä saattaa tällä menolla tulla hyvinkin myös uusi "pöytäkone".

Vielä yritän jostain saada apua ja neuvoja, miten palauttaa kadonnut muisti. Ihan vielä ei ole aika luovuttaa, kun kone on kuitenkin älyttömän hyvä ja lähes uuden veroinen vielä!

VAROITUS! Jos aiot päivittää Windows 7 version kahdeksikkoon, käy lataamassa itsellesi lisäpalikka mikrosoftin sivulta korjausversioksi win7:aan, ennen kuin lataat kahdeksikon. Muuten Windows 8 ei pysty päivittämään omia päivityksiään missään vaiheessa!

Kiitos suuri Microsoftille, ettei missään vaiheessa voinut varoittaa tuollaisesta ENNEN päivitystä, vaan sain sen selville vasta, kun oli jo liian myöhäistä tehdä asialle mitään!

5 kommenttia:

 1. Hyvä että minulla se lapsilukon estosivu esti silloin heti toimimisen. Eli jäin odottamaan ohjeita sen muuttamiseen ennen latausta. Tosin olin jo muutenkin kallistunut sille kannalle, etten lataa uutta, koska minulla ei kuitenkaan ole kosketusnäyttöä, eikä heti tulekaan. Ostin hiljattain tämän ison näytön ja aijon sitä nyt käyttää. Se hyöty tästä nyt oli, että sain neuvot, miten poistaa lapsilukko, koska en sitä tarvitse, nyt java toimii normaalisti.

  Hyvä että varoitit ongelmista. Sinä sentään ymmärrät näitten koneitten päälle, minä vain käytän, olisin siis ihan pulassa, jos noin kävisi. Toivottavasti sinullakin helpottaa...

  VastaaPoista
 2. Näyttäisi olevan minunkin aika mennä taas päivittämään ja kertaamaan näitä atk-tukihenkilöntaitojani, kun enää ei tahdo muistaa/tietää aina tarvittaessa, että mitä tulisi tehdä, kun jokin ei pelaa kuten pitäisi. Johan siitä opiskeluajasta on kulunut hirmuiset 15 vuotta...

  VastaaPoista
 3. No huh huh! Toivottavasti tuo ei tule minään automaattipäivityksenä, pulassa olen jos moista koneelle lykkää. Tosin minulla on gigantin vuosihuoltosopimus, joten kaipa ne siellä sen sitten osaisivat korjata.

  Pelkkää kannettavaa olen minäkin jo vuosia käyttänyt, ja tosi tyytyväinen ollut. Tosin, eipä nämäkään paljon sitä kahta vuotta kauempaa kestä. :/

  VastaaPoista
 4. Eli, en aio ainakaan itse päivittää Windows7 kahdeksikkoon. Minä olisin myös pihalla kuin lumiukko konsanaan.

  VastaaPoista
 5. Huh huh, vähän liian vaikeaksi tehty nuo päivitys- ym. asiat tietokonemaailmassa. Kyllä tavallinen ihminen on aika lailla peukalo keskellä kämmentä niiden kanssa. Minulla on pöytäkoneella vielä XP, enkä aio sitä päivittää uudempaan, koska monet ohjelmani ei toimi kasilla. Uuden koneen osto on kuitenkin edessä kohtapuoliin! Minä olisin tilanteessasi joutunut heittämään koneella vesilintuja!

  VastaaPoista