sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Turuilla ja toreilla


Turun joulutorit ovat avoinna sekä Kauppatorilla, että viikonloppuisin Vanhalla Suurtorilla. Kummassakin poikkesimme tänään. Ensimmäinen etappi sumuisessa aamupäivässä oli Kauppatorin Joulutori. Kovin vilkasta menoa ei vielä tuohon aikaan kauppatorilla ollut, mutta kojuja oli kiva katsella ja kuvia napsia. Mitään emme ostaneet vaan jatkoimme kävellen matkaa Aurajoen rantaa Suurtorille.


Kauppatorin laitaan oli ilmestynyt myös tekojää.
Tässä Ruotsin prinssi Karl Johan ja Venäjän keisari Aleksanteri neuvottelevat Turussa v. 1812. Patsaat olivat ilmestynyt Aurajoen rantamille sitten viime näkemän.

Vanhalla Suurtorilla näytti olevan enemmän vipinää.

Pukki ja Muorikin saapui lasten iloksi pienen odottelun jälkeen.

Mukaan täältä lähti ruislimppu, Saaristolaisleipä ja Piparisuklaata. Paikan päällä nautimme mukillisen glögiä ja lautasellisen riisipuuroa. Hyvin ruokapitoinen reissu siis.


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia joulutoreilta, minun täytyy varmaan poiketa Tampereella vastaavissa! Ovatkohan minun tuuraajani antaneet lenkkarinsa noille kuvassasi oleville tontuille, vai ovatko sattuneet ostamaan samanlaiset ;D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kierroksesta! Olipa kiva päästä mukaan ja vähän nähdä, miltä siellä näyttää. Itse kartan kaikkia vilkkaita ja ruuhkaisia paikkoja joulun tienoilla, mutta uteliaisuus silti kutkuttaa. Enkä tuota neuvottelevaa paria ole minäkään nähnyt. Ensi kesänä pitää kyllä lähteä kierrokselle. Viime kesänäkin piti, mutta aina kun piti, satoi vettä...ja aina satoi vettä...

  VastaaPoista
 3. Viluisen näköistä joulumeininkiä.
  Mutta on kiva katella markkinakuvia, kun taitaa itsellä jäädä Hesan markkinat näkemättä. Ei oikein ehdi sinne mennä - mukamas.
  Mutta tuo luistinrata on paremman näköinen kuin Hesan Aseman edustalla oleva. Täällä siinä on niin paljon näköesteaitoja ja rakennuksia (ainakin takaosassa, jossa odottelen bussia joskus, ettei jäätä näy). Tuollainen avoin on kiva.

  VastaaPoista
 4. Olipa mukava kulkea jäljilläsi. Turku on minulle erityinen kaupunki monella tapaa..

  VastaaPoista