perjantai 7. joulukuuta 2012

Windows 8 Pro

Nyt se on täällä! Siis koneelle jo asennettuna. Tänä iltana oli jännät paikat, kun arvailin, että miten asennus mahtaa sujua. Uskalsin asentaa, kun ohjelma tutki etukäteen koneen tiedot ja ilmoitti, että suurin osa ohjelmista ja laitteista toimisi asennuksen jälkeenkin normaalisti ja tiedostot säästyisivät paikoillaan. Pari juttua pitänee tarkistaa vielä - ainakin dvd-asema saattaa olla yksi ongelma, johon on löydettävä ohjelma netistä, että saa sen taas pelaamaan.

Päivitin siis Windowsin 7 version (Service Pack 1) nyt kasiin, kun facebookin kautta huomasin tarjouksen, että sen saa nettilatauksena 29,99 euron hinnalla vuoden loppuun saakka. Lisäksi otin kuitenkin varmuuden vuoksi vielä kotiin lähetettävän dvd-levyn, jos jotain sattuu. Sen hinta oli 14,90 euroa, eli kuitenkin halvempi vielä, kuin jos olisi ostanut päivityksen kaupasta. Suositushinta lienee n. 60 euroa.


Ja tältä se sitten näyttää Aloitusnäytöltään. Vähän on erilainen kuin entinen työpöytä, vai mitä? Toisaalta, myös vanhan työpöydän saa näkyville, joten ei hätiä mitiä. Nyt tutkimaan "loppuyöksi" mitä kaikkea uutta kivaa päivitys toikaan alkunäytön lisäksi.

Jos sinua kiinnostaa moinen päivitys, hypähdäpäs tästä linkistä tsekkaamaan lisää!

5 kommenttia:

 1. Halvalla sait päivityksen.
  Mutta Macin käyttäjänä tuo näyttää "hebrealta" vaikkakin aika siistiltä.
  Iloa löytöretkelle, hetken kestää tutkimus tuo, kunnes tuntuu, ettet ole muuta käyttänytkään. Näinhan se menee kun päivittää uudempaan.

  VastaaPoista
 2. Innostuin katsomaan sopisiko minulle tämä pro, mutta Elisa viihteeseen kuuluva lapsilukollinen tietoturva tuottaa ongelmia. Siitä on muutakin harmia, eikä huushollissa ole edes lapsia??? Laitoin kyselyä Elisalle, miten sen saisi pois. Mistä löysit dvd-lukuohjelman? Entä tiedätkö, miksi ei hyväksy wondows liveä? Minulla on hotmail-sähköposti pääasiassa käytössä ja käytän meseäkin. Tarkoittaako se, että pitää ladata uudestaan, vai eikö sovi lainkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se dvd-juttu pitää ottaa selvää minunkin, eli en ole vielä edes testannut toimiiko asema enää. Windows livellä tarkoitetaan varmaan sitä mesen ja live kuva-albumien yms. juttua. Minulla on useita hotmail sähköpostia ja tämä kasiversio jopa ehdottaa ja antaa kirjautua koneelle nyt sähköpostiosoitteella, niin silloin on käytössä heti päivittyvät sähköpostit yms. tuohon työpöydälle.

   Meseä ei tosiaan näyttäisi tässä olevan, enkä tiedä onko sitä tämän kanssa mahdollista käyttää enää mitenkään. Luulen, että huhut ovat totta ja mese ollaan muutenkin lopettamassa kokonaan, kun on tullut nämä skypet ja fb:t ym. jotka ovat suositumpia. Lapsilukko on vaihtoehto, ei missään tapauksessa voi olla pakollinen. Kyllä se täytyy saada pois päältä! Kasi kysyy asennuksen loppuvaiheessa että haluatko käyttää yksityistä kirjautumista (minulla on aina ollut oma salasana tiedostoihini), vai käytätkö tuota windows id:tä, eli jotain sähköpostiasi. Laitoin sen, niin saan tulleista sähköposteista heti Aloitusnäyttöön tiedon, kuten nykyisin puhelimenkin näytössä saa.

   Poista
  2. Kiitos! Tästä oli paljon apua. Odotan vielä vastausta tuohon lapsilukkojuttuun. Olen etsinyt sitä koneelta ja oma Elisasta, mutta niistä en ole löytänyt, miten sen saisi pois.

   Poista
 3. Näyttää mielenkiintoiselta! Minun on kohta uusittava koko tietokoneeni, joten enköhän minäkin sitten pääse tuota kokeilemaan!

  VastaaPoista