tiistai 12. helmikuuta 2013

Erilaista vesiväreilyä

Otsikko johtaa juuri sopivasti harhaan, että sen voisi ajatella tarkoittavan jotain aivan muuta. Joka tapauksess tällä kertaa kyse oli kokeilusta, jota en aiemmin ole vielä tehnyt, vaikka nämä kyseiset "vesivärit" olenkin omistanut jo jonkin aikaa ja piirtänytkin niillä monta kuvaa joihinkin haastejuttuihin yms. Nyt vasta ensimmäistä kertaa kokeilin siis käyttää niitä veden kanssa.


Nämä värit kun ovat tarkoitettu sekä "kuivapiirtämiseen", että veden kanssa käytettäväksi. Näissä on kaksi mahdollisuutta. Joko kastaa paperi jo etukäteen ja piirtää sitten kuva, tai piirtää ensin kuivavärein kuva ja kastella paperi sitten vaikkapa pensselin kanssa kevyesti jälkikäteen. Minä tein tämän viimeksi mainitun kanssa seuraavan kuvan. (Kuvien tekstit kuvien alapuolella).


Kaikki alkoi tästä kuvasta, joka on muutoin käsittelemätön, mutta sitä on pienennetty ja se on copyright merkitty.

Ensimmäinen vaihe oli photoshopin kanssa kuvan muuttaminen nk. "piirrospohjaksi".


Sen jälkeen kuva tulostettiin piirustuspaperille ja väritettiin kyseisillä "vesiväreillä".


Sitten kuvaamisen  jälkeen otettiin pehmeä vesiväripensseli. Kasteltiin se kevyesti veteen ja aloitettiin paperin kastelu vaaleammasta sävystä tummempaan etenemällä. Kuva otettu heti kastelun jälkeen.


Kun vesi oli vähän kuivahtanut pinnalta, otin vielä toisen kuvan ja sen jälkeen siirsin ottamani kuvat photoshopiin. Olen kirkastanut kuvia hieman, koska ne näyttivät liian keltaiselta valaistuksen vuoksi.


Lopuksi vielä lähikuva pienestä osasta kuvaa.

3 kommenttia:

 1. Eikö ole kivat värit? Minulla on sekä tällaiset että tavalliset puuvärit. Tavalliset ovat siitä hyvät, että ne hylkivät vettä, näillä taas saa pehmennettyä kivasti tehtyä.
  Ensi kerralla oma piirros, niin taustaan tarttuu paremmin väri.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista, uusi tuttavuus Minulle.
  Monta vaihetta olet tehnyt, hyvää tietoa.

  Kenties jos värit tulee vastaan kaupan hyllyllä, niin voin ostaakkin.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on nämä värit ja tykkään niistä.
  Kauniin oletkin niillä saanut aikaiseksi, hieno lopputulos!

  VastaaPoista