lauantai 29. maaliskuuta 2014

TVOF live1

Logomo ennen liven alkua. Minulla paikka "piippuhyllyllä" C2-katsomossa ihan oikean seinän vierellä.

Extempore lähtö eilen illalla The Voice of Finlandin ensimmäiseen livelähetykseen Turun Logomoon. Olin aiemmin jo ostanut lipun semifinaaliin, mutta eilen iski yhtäkkiä sellainen fiilis, että höh, miksen menis jo nyt, kun lippukin vielä löytyi, vaikkakin vain "hattuhyllyltä"! Sain huomata, että paikka ei mikään hassumpi ollutkaan. Sieltä näki loistavasti ja kun mukana oli hulppeita kuvia myös kaukaan ottava 50x zoomilla varustettu Canonin Powershot SX50 HS, niin reissusta tulikin aivan mahtava. Lopulta extrana sain vielä nimmarin ja karhuhalin hallitsevalta The Voice of Finlandilta, Antti Railiolta, joka esiintyi myös ohjelman päätteeksi.  Ostin myös hänen uuden levynsä, Vieras maa.

Itse livelähetyksen teko on mielenkiintoinen juttu, josta näkee vain osan television kautta. Puoli tuntia ennen lavalle nousi koko touhun studio-ohjaaja, joka kertoi lähetyksen etenemisestä ja siitä, mihin kaikkeen yleisön tulisi ja mihin se saisi osallistua. Nauhoitimme mm. tähtivalmentajien esityksen ja aloitusjuonnon ennen varsinaista liveä.
Studio-ohjaaja lavalla.
Myös itse Maestro, Lenni-Kalle Taipale kävi esittäytymässä ja tsekkaamassa, että kaikki pelaa.
 Testailin ennen lähetystä, miten hyvin zoomilla onnistuu kuvaamaan salin toiseen päähän saakka.
 
  Livelähetys alkamassa.

 Tähtivalmentajat lavalla.
Showt juontaa ihana Axl Smith suurella ammattitaidolla. On hienoa seurata lähetyksen ulkopuolella, mitä kaikkea hän joutuukaan tekemään, että kaikki toimii.
Itse kilpailu pääsi alkuun Johanna Johnsonin vedolla. Itse odotin eniten heti seuraavaa esiintyjää, joka oli tietysti...
Jussi Kari. Tällä kertaa hän tulkitsi Pink Floydia.Kolmantena esiintyi Anni Saikku.


Mainoskatkon aikana saimme jälleen lisäohjeita ja Axl hölkkäsi ylös piippuhyllylle tekemään seuraavaa juontoaan.
 Kuulimme myös, että Paula Koivuniemi oli katsomassa esityksiä ja heti mainostauon alettua, Mike Monroe suorastaan juoksi halaamaan entistä tähtivalmentajakolleegaansa.
Mainoskatkon jälkeen vuoron saivat Ville Pyykönen...
 Erik Niemi...
ja Sini Alatalo.
Seuraavaksi esiintyivät Emma Schnitt...

 ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä Juho Schroderus.

Mainostauolla tähtivalmentajat odottelivat tuloksia ja Antti Railiota ja Paula Koivuniemeä haastateltiin takahuoneen puolella.

Tauon jälkeen oli Mr. Äänen vuoro. Hän esitti uuden sinkkunsa Kaiken muun saa viedä, joka on omistettu hänen äidilleen.


Sitten oli tv:ssä kertauksen vuoro ja valmentajat odottelivat yleisöäänestyksen tuloksia.
 Lavalle saapui ensin Annen joukkue. Yleisöäänestyksen perusteella semifinaaleihin menee...
 JUSSI KARI!!! Hyvä Jussi!! Nyt kannattaa lähteä myös kahden viikon päästä Logomoon!! Anne valitsi toiseksi jatkoon Juhon. Elastisen joukkueen yleisövalinta oli Emma Schnitt ja Elastisen valinta Erik Niemi.
 Axl juontaa lopetusta.

 Valmentajat ja kanssakilpailijat onnittelevat toisiaan illan päätteeksi.
Kun suora lähetys oli purkissa, ohjaaja pyysi yleisöä vielä jäämään hetkeksi tekemään tulevien ohjelmien spiikkejä purkkiin. Myös ensi viikon livelähetyksen mainos sai siten alkunsa kun kaikki esiintyjät Miran ja Michaelin tiimistä tulivat juontoa varten lavalle.
Kun homma oli ohi, oli aika luovia alas katsomosta ja lähteä narikkajonoon. Valmentajat olivat DNA-teltalla jakamassa nimmareita ja valokuvattavana, mutten jaksanut jäädä enää jonon jatkoksi. Nappasin vain Michaelista kuvan lähtiessäni! Thanks, Mike!

4 kommenttia:

 1. Oli varmaan mielenkiintoinen kokemus. Minä katsoin televisosta, mutta sitten jossain vaiheessa nukahdin (olin aiemmin iltapäivällä tullut kuntoutusreissulta) ja heräsin vasta ihan lopulla näkemään tulokset. En tiedä miksi, mutta minun suosikki Voice-tuomari on Mike Monroe vaikka en mikään rokkityttö olekaan. Kummallista. :)

  VastaaPoista
 2. Olet ottanut mahtavia kuvia, ei uskoisi, että piippuhyllyltä! Usein keikkakuvat ovat tuskallisia katsoa, mutta nämä olivat huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Susu! Hyvä kamera auttoi huomattavasti asiaa. En olisi uskonut, että sillä onnistuu näinkin hyvin kun ajattelee olosuhteita ja välimatkaa lavalle. Kaiken lisäksi kuvasin toinen käsi, eli laukaisijaa painava käsi lastassa, joten pakkohan lopputulokseen on olla tyytyväinen.

   Poista