keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

TutkimuslomalleKeskiviikko 8.7.2015 kuulumisia
 
37 päivää sukututkimusprojektia takana ja 1250 nimeä sukupuussa ja olen vasta aivan alkutaipaleella. Neljää eri sukuhaaraa koetan päivitellä niin paljon, kuin aika antaa myöten. Kirkonkirjojen sivuja on luettu silmät sikkuralla. Onneksi niiden perässä ei tarvitse enää juosta ympäri maailmaa vaan voi etsiä netistä suurimman osan. Lisäksi tietysti on paljon muitakin lähteitä, joista tietoa netin välityksellä voi saada.
Huomisesta alkaen on kuitenkin tietokoneen äärellä istumiset istuttu ainakin kahdeksi viikoksi ja alkaa toisenlaisen toiminnan aika. Tarkoitus on kartoittaa mahdollisimman monta kotipitäjän ja sen naapuripitäjien hautausmaata hautakivien osalta. Tällä tavoin löytää jo tiedossa olevien nimien jatkeeksi syntymä- ja kuolinpäivämääriä ja hyvällä tuurilla sellaisiakin sukulaisia, joita muutoin ei löytäisi, tai tietäisi. Lisäksi on tarkoitus kierrellä paikoissa, joista nuo entisaikoina paikkakunnalla asustelleet suvun jäsenet ovat aikaansa viettäneet ja jonne torppansa/talonsa rakentaneet. Jos oikein hyvä tuuri on myötä, niin saatan tavata myös sellaisia sukulaisia, joista joitain en ole tavannut koskaan ja jotkut nähnyt vain lapsena. Myös etsivän tehtäviin joudutaan ainakin niiden paikkojen osalta, joiden sijaintia ei tiedä tai muista.

Muistikortteja on nippu kameralaukussa odottamassa täytettä näiltä retkiltä. Toivottavasti tästä hyvin erilaisesta lomasta tuleekin oikein paljon tietoa ja hienoja tapaamisia ja kokemuksia antava aika.

Kun satoa lähdetään aikanaan purkamaan, voi vain kuvitella miten paljon se taas tietää tietokoneen äärellä istumista, mutta ajankulumisesta ei ainakaan tarvitse seuraavina kuukausina valittaa.

ps. Sukupuuta rakennan MyHeritage -sivustolla.

***

2 kommenttia:

  1. Eikö ole kiehtovaa yrittää selvittää juuri noita henkilöitä, joista ei mitään tiedä. Luin ettet tiedä isoisääsi, minulla on vähän samanlainen juttu, koska isoäitini isä ei ole tiedossa. On huhuttu, että paikkakunnan pappi olisi isoäitini isä, pappilassa kun isoäiti oli piikana. Sitten hänet lähetettiin toiselle paikkakunnalle.
    Sukututkimus on kiinnostavaa mutta kovaa hommaa. Onnea matkaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Uuna! Toivottavasti dna-tutkimus toisi vähän lisää valoa. Voi kuitenkin olla, ettei sekään tuo selvyyttä asiaan. Mukavaa tämä on, mutta paljon aikaa ja voimia vievää hommaa. Mielenkiintoista kuitenkin ja erittäin koukuttavaa.

    VastaaPoista